Šiuo metu daug kam (taip pat ir man) kyla klausimų – kas atsitiko pomidorams. Pasirodo, tai pilkasis puvinys. Komentare įkeliu Ivan Russkikh straipsnį apie tai. Leidimą jį naudoti gavau, Delfi komentare rašo V. Juškevičienė:
„Šie metai augalams labai sudėtingi. Pavasaris buvo šaltas ir labai lietingas. Nuo šalčio apsisaugoti galima, o išvaikyti drėgmę, kai lauke lyja ir oras pritvinkęs drėgmės – sudėtinga. Vėliau prasidėjo karščiai... Tokios sąlygos labai tinkamos plisti grybinėms ligoms. Pomidorininkų grupėse pasipylė klausimai – kas mano pomidorams, ko trūksta.

Šiuo metu daugelio galvos skausmas – pilkasis (kekerinis) puvinys. Pomidorų lapai pradeda džiūti nuo galiuko ir aplink tą sausą vietą susiformuoja geltona aureolė. Žiedai tarsi nupūna, sudžiūsta ir ima byrėti. Ant jų matosi pelėsio pūkelis – konidijos. Vėliau liga gali pažeisti ir stiebus. Jie pajuoduoja, audiniai tampa negyvi. Pažeidžia liga ir užsimezgusius pomidorus. Jie ima pūti.

Visiems kyla natūralus klausimas – ką daryti? Žinoma, svarbiausiai geras vėdinimas. Augalus nupurkšti fungicidu (fungicidai – chemikalai naikinantys grybines ligas).

Mikrobiologas Ivan Russkikh siūlo natūralias kovos priemones su šia liga – žemę ir mulčą palieti su trichoderma, o augalus apipurkšti preparatais su šieno lazdele.

Belieka palinkėti mums visiems sėkmės kovojant su šia ir kitomis ligomis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją