Na, tai nėra didelė problema. Paruoškime daigus kelionei pagal visas taisykles, ragina supersadovnik.ru.

1. Persodinkite daigus į didesnius indelius.

Jei iki daigų persodinimo liko laukti dar savaitė ar dvi, pomidorų daigus galima persodinti į gilesnius indelius. Iki persodinimo jie dar spės išleisti papildomas šaknis ir geriau įsišaknys. Tačiau šis metodas nelabai tinka baklažanų, paprikų ir moliūginių kultūrų (agurkų, moliūgų, cukinijų, aguročių) daigams, nes jie nemėgsta persodinimo ir gali net žūti.

Tačiau peraugusius pomidorų daigus galima lengvai perkelti į didesnius vazonėlius. Tai itin lengva padaryti, jei pomidorus auginate indeliuose, kurių negaila išmesti. Paprasčiausiai persodinant pomidorus (tiesiog perkeliant augalą iš mažesnio indelio į didesnį), juos reikia sodinti giliau – dėl to nuskabomi apatiniai pomidorų lapeliai. Priešingu atveju pomidorai dirvoje supus. Per porą savaičių pomidorai nuo stiebų išleis papildomas šaknis.

2. Peraugusius daigus pririškite.

Tai lengviausias būdas išsaugoti ištįsusius daigus. Tačiau pririšti reikia ne tik subujojusius pomidorus, bet ir vijoklines gėles. Kobelijos, sukučiai, tunbergijos startuoja lėtai, bet po to sparčiai auginasi masę ir aukštį. Jei norite nesulaužyti vis dar trapių stiebų (ypač trapūs ir grietai lūžtantys būna kobelijų stiebai), jie PRIVALO būti parišti. Augalai rišami tarp 2 ar 3 pagaliukų.

Jei turite mažai atraminių pagaliukų, augalas pririšamas tiesiai prie paties pagaliuko, o jei turite 2 – 3 pagaliukus, stiebas rišamas ne prie jų, o paliekamas centre. Aplink augalą su pagaliukais apvyniojama virvutė, kuri sudaro savotišką apsauginį tinklą – jame daigas jaučiasi patogiai ir laisvai.

3. Peraugusius daigus gabenkite dėžėse.

Peraugusius daigus geriausia transportuoti dėžėse – taip jie geriau išsilaikys nepažeisti. Šiam reikalui geriausiai tiks plastikinė dėžė nuo vaikų žaislų (purvas ir vanduo nesugadins automobilio sėdynių užvalkalų), tačiau galima naudoti ir popierines dėžes (tuomet tik bagažinėje!).

4. Suvyniokite daigus į popierių arba laikraštį.

Jei norite daigus supakuoti dar saugiau, kiekvieną iš jų suvyniokite į laikraštį. Tai pats saugiausias gabenimo būdas! Laikraščio apačią prie vazono pritvirtinkite virvele arba gumelėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)