Feisbuke tarp daigų augintojų net užvirė diskusija, kiek šiemet gali kisti kainos. kitas niuansas - net tie daržininkai, kurie iki šiol savo malonumui augindavo daigus ir perteklinius tiesiog išdalindavo, juos planuoja parduoti. Dalinti tiesiog tampa per brangu.

„Mes auginame dideliais kiekiais pomidorų ir kitų daržovių daigus , tai jau pernai turguje daigų kaina buvo 1,50 euro, o iš namų po 1,20 eur pardavinėjame. Šiemet kainos liks tos pačios“, – rašo viena iš augintojų.

Tačiau kita ne tokia optimistiška ir kalba, jog brangimas neišvengiamas:

„Pagal suvestine, daigai 30 proc. turėtu būti brangesni nei pernai. Kai kurių sėklos už vienetą šiemet kainuoja iki 1 euro. Tai paskaičiuokit, ar kas augins daigą ir leis i prekybą už sėklos kainą? Vienas daigas mažiausiai turi būti 2 eurai.“

Pomidorų augintoja Vilija Juškevičienė sako, kad kol kas gali tik konstatuoti faktą, kad daigai brangs. Kiek dar neaišku, nes sėja tik prasideda, o kiek kainuos šiltnamių šildymas niekas negali nuspėti. Nuo to ir priklausys savikaina.

Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė:

„Jau sausį pradėjome stebėti atgijusius pardavimus – ne tik sėklų, bet ir trąšų, žemės bei durpių substratų. Paklausiausios yra agurkų, pomidorų, burokėlių, moliūgų ir krapų sėklos, iš gėlių – lobelijos, sidabrinės dichondros, gvaizdūnės, našlaitės, ramunės. Vejų sėklų pardavimai yra išaugę net iki keliolikos kartų lyginant su pernai. Dalis sėklų kainų nepakito, liko tokios pačios kaip ir pernai. Labiausiai augo ekologiškų ir hibridinių sėklų kainos – vidutiniškai nuo 3 iki 10 proc.

Kalbant apie inventorių, šiuo metu mūsų parduotuvėse dar yra žiemos prekės, pavyzdžiui, sniego kastuvai. Sodininkams skirto inventoriaus reikės palaukti iki kovo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)