Ne be reikalo Egipte nuo Mėnulio kalendoriaus pradėjo vystytis visas astrologijos mokslas.

Profesionali astrologė Lilija Banaitienė tvirtina, jog Mėnulis kelią į sėkmę nušviečia ir daržininkams.

Palankiausias – pilnėjantis Mėnulis

Astrologė L. Banaitienė sako, jog yra kelios būtinos taisyklės, kurias reikia žinoti, norint džiaugtis augalų žydėjimu ir derliaus gausa darže.

Pilnėjant mėnuliui – per pilnatį ir priešpilnį, reikėtų sodinti ir sėti augalus, kurie derlių brandina virš žemės. Tuo metu Mėnulis kaupia energiją, todėl tai tinkamas metas ką nors pradėti arba atnaujinti. Šiuo laiku pasėtos daržovės geriau auga ir subrandina didesnį derlių.

Vaisius ir žemėje derlių auginančias daržoves geriausia sėti ir sodinti per dylantį Mėnulį. Persodinti lauko ir kambarinius augalus palankiausia Mėnuliui esant Mergelės ženkle – kovo 8, 9 ir 10 d.
Mėnuliui dylant jaučiamas energijos stygius, tad vertėtų baigti jau pradėtus darbus. Prieš Mėnulio jaunatį patariama genėti vaismedžius ir vynuoges.

Mėnulis laimins darbus

Kovas – ankstyvas pavasaris, augalų vegetacija dar tik prasideda, tačiau sodininkai jau turi ką veikti. Pirmas darbas – ruošti lysves, kuo greičiau pasėti morkas, pasodinti česnakus.

L. Banaitienė morkas ir kitus šakniavaisius pataria sėti kovo 16 – 17 dienomis, dylančiam mėnuliui svečiuojantis Ožiaragio ženkle. Tai tinkamas metas česnakams sodinti.

Lapines daržoves, išskyrus gūžines salotas, reikia sėti Mėnuliui pilnėjant, kai jis yra Žuvų, Skorpiono ar Vėžio ženkluose. Palankiausios dienos – kovo 4, 5 ir 6.

Pomidorus, paprikas ir kitus vaisinius augalus į vazonėlius ar dėžutes sėti L. Banaitienė pataria Mėnuliui esant Liūto ženkle – kovo 6, 7 ir 8 dienomis.

Norint, kad vienmetės gėlės visą vasarą džiugintų žiedais, jas reikėtų pasėti iki kovo 4 d. arba atidėti sėją kovo 29 – 30 d.

Saulė suks naują ratą

Kovo 20 d. pasitiksime lygiadienį – su šia diena prasideda tikrasis pavasaris. Tuo metu visose Žemės platumose diena ir naktis susilygina. Pasak astrologės, tai stebuklinga diena.

„Astrologijoje lygiadienis – pilna gyvybės diena, ji žymi naujo astrologinio rato pradžią. Saulė, apibėgusi visus zodiako ženklus, pradeda savo ratą vėl nuo pirmo Avino zodiako ženklo“,– sakė L. Banaitienė.

Lygiadienio dieną bus delčia, Mėnulis apsistos Žuvyse. Tai geras laikas padiegti bulves (sodinti gal dar per anksti) ir kitas žemėje augančias daržoves, pukšti nuo ligų vaismedžius ir vaiskrūmius, genėti bei tręšti. Sakoma, kad per delčią pasodinti svogūnai nebūna žyduoliai. Delčioje patariame retinti augalus – pavyzdžiui, per tankiai loveliuose sudygusius pomidorus, paprikas, gėlių daigelius.
Nuo kovo 24 d. iki 31 d. vyks Mėnulio jaunatis. Silpniausia Mėnulio energetika bus jam svečiuojantis Dvynių, Vandenio, Liūto, Mergelės ženkluose.

Mėnulio ciklas tęsiasi 28 arba per 29 paras, todėl kiekviename Zodiako ženkle šis arčiausiai mūsų esantis dangaus kūnas būna dvi, kartais - 2,5 paros. Kiekvienas Zodiako ženklas yra atsakingas už skirtingą gyvenimo sritį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)