VMU organizuojami prevenciniai reidai daugiausia bus vykdomi darbo dienomis po darbo valandų bei savaitgaliais, kuomet keturračių vairuotojų aktyvumas miškuose ypač išauga, nurodoma pranešime.

Pasak VMU Miško apsaugos skyriaus vadovo Mariaus Ivanausko, kiekvieną pavasarį yra stebimas keturračių vairuotojų suaktyvėjimas miškuose, neretai adrenalino ieškantys vairuotojai važinėjimui pasirenka pelkes arba raistus, taip niokodami svarbias ekosistemas bei augaliją.

„Šiais reidais pirmiausia stengsimės informuoti miško lankytojus, priminsime apie lankymosi miške taisykles, paaiškinsime, kaip atskirti miško kelią nuo kvartalinių ir priešgaisrinių juostų, kuriomis dažniausiai važinėja keturračių entuziastai, taip pat priminsime, kokios administracinės nuobaudos yra skiriamos už padarytą žalą gamtai“, – sako M. Ivanauskas.

VMU primena, kad vadovaujantis lankymosi miške taisyklėmis, miško lankytojai įvažiuoti į mišką ir važinėti po jį motorinėmis transporto priemonėmis, kinkomuoju transportu gali tik keliais.

Valstybinių miškų urėdijos pareigūnai miškus stebi mobiliomis vaizdo stebėjimo kameromis, pavykus identifikuoti pažeidėją, informacija yra perduodama policijai transporto priemonės savininkui nustatyti, nurodoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją