Įstatyme siūloma įtvirtinti, kad miškų urėdija galėtų įrengti iki 0,5 hektaro ploto ir iki 3 metrų gylio smėlio ar žvyro mažąjį karjerą miškų urėdijos regioninio padalinio girininkijos teritorijoje (išskyrus saugomas teritorijas). Tokiame mažajame karjere išgauti smėlio ar žvyro ištekliai būtų naudojami miškų urėdijos ūkio reikmėms.

Vieno iš pataisų iniciatorių Seimo nario Kęstučio Vilkauskausko duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra 217 mažųjų žvyro karjerų.

„Miškų urėdijos turi mažuosius karjerus, kuriuos anksčiau naudojo. Nuo 2020 metų, pasikeitus tvarkai, urėdijos turi pirkti žvyrą iš privačių karjerų, nors turi savo gamtinius išteklius. Priėmus svarstomas pataisas, urėdijos vėl galės naudotis savo karjerus – turimu žvyru tvarkyti kelius (miškų keliai yra tvarkomi urėdijų lėšomis), tokiu būdu sutaupant valstybės lėšų ir darbus atliekant greičiau“, – teigia parlamentaras.

Projektui po svarstymo pritarė 77, prieš balsavo 12, susilaikė 21 Seimo narys. Siūloma, kad pataisos įsigaliotų liepos 1 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją