Gyvenime būna labai įdomių sutapimų, mat gelbėjimo operacija vyko priemiestiniame Pelėdnagių kaime, kurio simbolis, kaip žinia, yra pelėda, o išgelbėtas paukštis – pelėdžiukas.

Skambutis BPC

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyriausioji specialistė Džiuginta Vaitkevičienė informavo, kad Bendrasis pagalbos centras prieš dešimtą valandą ryto sulaukė Kėdainių rajono Pelėdnagių kaimo Saulės gatvės gyventojų skambučio, kurie pranešė, kad į jų gyvenamojo namo kaminą galimai įkritusi kiaunė.

Žmonės paaiškino, kad ištraukti gyvūno neturi jokios galimybės, o jis gailiai kniaukia.

Kadangi buvo kilusi reali grėsmė gyvūno gyvybei, į įvykio vietą buvo pasiųsta Pramonės ugniagesių komanda.

Nežinojo, ko tikėtis

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai atliko žvalgybą: kamine girdėjosi neįprasti garsai, tarsi kažkas cypia. Kamine kažkas buvo įstrigęs.

Ugniagesiai gelbėtojai nežinojo, ko tikėtis. Visi iš pradžių galvojo, kad gali būti įstrigusi kiaunė arba šeškas.

„Atidarėme ventiliacijos angą, ji buvo siaura, namo viduje ir prie krosnies nieko nesimatė. Kolega negalėjo ištraukti, tada aš kišau ranką su pirštine į tą angą, nes mano ranka plonesnė.

Vos jį pasiekiau, užčiuopiau nelaimėlio nugarą, suėmiau jį tvirčiau už plunksnų ir šiaip ne taip ištraukiau. O kai ištraukiau – smagiai juokėmės“, – pasakojo ugniagesys gelbėtojas Žydrūnas Kiškis.

Globoja gyventojai

Nelaimėlis pelėdžiukas buvo įstrigęs 1 aukšte prie kamino. Ugniagesiai paukštį ištraukė, apžiūrėjo ir perdavė gyventojų globai.

„Kai traukiau, net nesupratau, ką traukiu. Jaučiau, kad tai gyvas sutvėrimas. Juk nesvarbu, ką ištrauksi, vis tiek reikia kažkam įstrigusiam padėti“, – sakė Ž. Kiškis.

Laiminga pabaiga

Prie pat miško esančios sodybos šeimininkai labai džiaugėsi laiminga gelbėjimo operacijos pabaiga.

Žmonės teigė, kad pasirūpins, pamaitins paukštį, juk pelėda yra Pelėdnagių kaimo simbolis. Šio paukščio skulptūrų yra kone kiekvienoje kaimo gatvėje.

Teminis „Pelėdų kaimas“ yra žinomas visoje Lietuvoje, na, o šalia Pelėdnagių esančiame Pašilių miške gyvena ne viena pelėda, atgavęs jėgas ten toliau gyvens ir šis nelaimėlis pelėdžiukas.