Manoma, kad kainų mažėjimą sustabdys tai, jog statomos dvi milžiniškos gamyklos.

Apie tai, ko laukti iš prasidėjusios korekcijos, nes kainos kinta ir aplinkinėse šalyse laidoje Delfi tema kalbamės su Mariumi Valukynu, asociacijos LITBIOMA prezidentu ir Vaidotu Jonučiu, „Baltpool“ Prekybos vadovu. Generalinė miškų urėdija dalyvauti diskusijoje atsisakė.

„Manau, kad šis pigimas tai įprastinio ciklo dalis. Eilinis mažėjimo periodas. Prieš tai panašiai nutiko 2020 m. Tačiau jei kalbėsime apie kainos lygį, tai tik tendencija, tačiau biokuras šiuo metu bent du kartus brangesnis nei buvo 2020 m. pradžioje. Panašūs procesas vyksta ir su kitomis žaliavomis – kviečiais, metalais“, – analizuoja V. Jonutis.

M. Valukynas sako, kad šiandien gamintojai intensyviai dirba, tačiau bėda ta, kad dauguma pirko žaliavą praeitą pusmetį, kai ji buvo gerokai brangesnė ir dabar produkciją parduoda nuostolingai – biržoje biokuras pigo.

Tikisi, kad pigo laikinai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją