Tačiau klimato kaitos procesai mus atvedė iki šių metų grybingo lapkričio pirmojo savaitgalio. Kolega Paulius Skučas išvyko į Dzūkiją sužinoti ir pats įsitikinti ar teisybę vietiniai kalba, kad grybų sezonas dar tikrai neuždarytas, praneša LNK žinios.

„Braunuos pro pušeles ir ieškau, ką galima rasti lapkritį. Sako, kad paskutiniu metu Dzūkijos miškuose dominuoja šilbaravykiai ir pataria kaip šias miško gėrybes atskirti. Pamaigius grybas iš karto pradeda mėlynuoti. Išvirus tai traškus ir skanus grybas“, – pasakoja žurnalistas.

Jei šilbaravykį randi vienoje vietoje, reikia apsižvalgyti ir jų tikrai bus daugiau. Tačiau tikrųjų baravykų šiemet Dzūkijoje beveik nebuvo, tačiau vasaros pabaigoje atsirado gausybė voveraičių. Jei naktimis nebus šalnų, miškuose bus galima rasti pakankamai daug įvairių grybų. Pavyzdžiui, gana daug rudmėsių. Ekspertai sako, jog tai mažai įvertintas miško delikatesas ir valgant jas keptas svieste galima praryti liežuvį. Skaniausia valgyti su virtomis bulvėmis.