Erdviame aptvare prižiūrėtas, visų lankytojų be galo mylimas, tačiau pastaruoju metu sirgęs, Timofėjus sulaukė savo garbaus amžiaus. Lyginant su žmogaus, manoma, Timofėjui buvo apie 100 metų. Rudieji lokiai laisvėje išgyvena iki 30 (vidutiniškai iki 25 metų), o nelaisvėje – iki 47 metų.

Kaip rašo Wikipedija, rudasis lokys (Ursus arctos) – lokinių (Ursidae) šeimos labai stambus plėšrus žinduolis. Šnekamojoje lietuvių kalboje nuo seno jie vadinami lokiu, meška, ruduoju lokiu ar rudąja meška. Dažniausi porūšiai yra euraziniai rudieji lokiai, gyvenantys Europoje (anksčiau sėsliai gyveno Lietuvoje, dabar tik užklysta) bei Azijoje, ir Šiaurės Amerikoje gyvenantys grizliai.

Gamtininkas Selemonas Paltanavičius sako, kad meškos, kurios vis dažniau fiksuojamos pas mūsų miškuose, galėtų Lietuvoje gyventi nuolat. Tačiau joms trukdo vienas nacionalinis mūsų bruožas – pomėgis grybauti, kai pasipylus grybams, keletą mėnesių miškai būna lietuvių vaikščiojami skersai – išilgai ir stambiems žvėrims tiesiog nėra kur dėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)