Žmonės pačiame miestelyje matė vaikštinėjančius vilkus, kurie varo baimę ne tik žirgų augintojams, bet ir eiliniams miestelėnams.

Veikia žirgynas

Akademijoje žirgus auginanti Rasa Mažeikienė pasakojo sunkiai sužalotus žirgus radusi kieme.

„Mūsų žirgai vaikšto aptvare, jie palaidi. Turime žirgyną, mokome joti vaikus, užsiimame žirgininkyste.

Viskas buvo gerai, bet vieną dieną du žirgus radome sunkiai sužalotus. Vienam buvo lūžęs stuburas, kitam trijose vietose buvo lūžusi koja.

Iš pradžių nesupratome, kas atsitiko, kaip tai galėjo nutikti, bet vėliau surinkti faktai kalbėjo patys už save“, – dėstė žirgų augintoja.

Specialistai, medžiotojai, gamtininkai tikino, kad žirgus taip galėjo pabaidyti vilkai, juolab kad atsirado liudininkų, kurie tądien matė plėšrūnus pačiame miestelyje.

Teko užmigdyti

Moteris pasakojo, kad vieno žirgo išgelbėti nepavyko, o kitas visam gyvenimui liks luošas.

„Teikėme žirgams veterinarinę pagalbą, tačiau vieną žirgą teko užmigdyti, kad nesikankintų. Kitą išgelbėjome, bet veterinarai sako, kad sportuoti jis jau niekada nebegalės.

Kalbėjomės su specialistais, šie sakė, jog žirgus kažkas turėjo labai išgąsdinti, kad šie bėgtų ir trenktųsi į medžius, griūtų ir taip sunkiai susižalotų. Žirgams turėjo būti įvaryta mirtina baimė“, – paaiškino R. Mažeikienė.

Įtaria vilkus

Specialistai, medžiotojai, gamtininkai tikino, kad žirgus taip galėjo pabaidyti vilkai, juolab kad atsirado liudininkų, kurie tądien matė plėšrūnus pačiame miestelyje.

„Veterinarijos gydytojas patvirtino matęs vilką. Buvo ir kitų mačiusių. Kaimynams avis išpjovė. Ir tai nustatytas, oficialiai patvirtintas faktas.

Gydytojas patvirtino, kad žirgai galėjo bėgti nuo vilkų ir taip susižaloti. Tai realiausia versija, nes kitos jokie specialistai nepateikia. Visi sutartinai tikina, kad tai galėjo būti tik vilkų darbas“, – pažymėjo žirgų augintoja.

Baiminasi dėl vaikų

Žirgų augintoja baiminasi ne tik dėl savo žirgų, bet ir dėl vaikų, mat vilkai jau tokie išdrąsėję, kad eina į kaimus, kaimelius, miestelius.

„Aš nežinau, ko mes laukiame. Gal, kol vilkai pradės pulti vaikus? Juk akivaizdžiai matomi jų elgsenos pakitimai, tai fiksuoja specialistai.

Negi negalime tinkamai reguliuoti jų populiacijos? Negi niekas negali sutvarkyti šios neteisybės“, – retoriškai klausė ir savo poziciją išdėstė žirgų augintoja.