Delfi kartu Valstybine miškų urėdija (VMU) parengė trumpą apžvalgą, kokie ir kokiame regione dygsta grybai.

„Grybavimas keičiasi, reikia būti lankstiems. Pernai aš pats turėjau daug darbų ir kai visi grybavo ir į feisbuką kėlė nuotraukas su tūkstančiais baravykų, eiti į mišką negalėjau, bet vieną kartą nusprendžiau pralėkti senus žinomus kampelius. Patraukiau į Rūdninkų girią ir mane ištiko siaubas. Pasiėmiau du tuščius kibirus grybams ir parvažiavau tuščiomis. Tada paaiškėjo, kad ieškojau senose vietose, o baravykai dygo karklynuose, dirvonuose. Reikia ieškoti ne tik įprastose vietose“, – aiškina gamtininkas Selemonas Paltanavičius ir pastebi, kad nors grybų gausu, tačiau tai nereiškia, kad bet kur išlipus iš manos prirėši pilną bagažinę miško gėrybių.

Gamtininkas stebisi, kodėl žmonės nori surinkti tūkstantį baravykų ar keletą kibirų voveraičių. Dažnai tokio beprotiško rinkimo vienintelis tikslas – pasipuikuoti socialiniuose tinkluose, nes realiai šių grybų nereikia. Nes kam eilinei šeimai tūkstantis baravykų, ką su jais daryti? Nors, jei pasitaiko proga, prirenkama pilna bagažinė.

Taigi, kokie grybai dygsta atskiruose Lietuvos regionuose ir kaip jų ieškoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)