Planuojama, kad Valstybinių miškų urėdija 2021 m. uždirbs 199,7 mln. eurų pajamų ir 66,1 mln. eurų normalizuoto pelno.

„Atsakingas planavimas ir sąnaudų valdymas, procesų optimizavimas ir padidėjusios medienos kainos šiai dienai duoda tą rezultatą, kad galėjome peržiūrėti patvirtintą biudžetą – tai reiškia, kad planuojame rekordinius metus, kuomet valstybė gaus didžiausią ekonominę grąžą, – sakė VĮ Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė.

Tačiau, pasak V. Kaubrės, vidutinei žaliavinės medienos pardavimo kainai 2021 m. II pusmečio aukcione pusmetinėms sutartims sudaryti padidėjus 43,5 proc., įmonė gali planuoti didesnes įmokas į valstybės biudžetą. Be padidėjusios medienos kainos įtakos, rekordiniam finansiniam rezultatui įtakos turėjo ir sumažintos veiklos bei administracinės sąnaudos.

„Urėdijų reforma buvo viena sudėtingiausių ir didžiausių pertvarkų valstybiniame sektoriuje, kai į vieną buvo apjungtos net 43 skirtingos įmonės. Todėl sėkmingas investicijų planavimas ir įgyvendinimas itin svarbus norint pasiekti strateginius įmonės tikslus, suvienodinti veiklos procesus, pereinant prie pažangių technologijų naudojimo įmonės veikloje. Jeigu 2018 metais, kai įmonė buvo įkurta, investuoti tik 4 mln. eurų, tai praėjusiais metais investicijos padidėjo net penkis kartus – į medienos ruošos technikos, darbo priemonių, medelynų modernizavimą ir IT technologijas investuota jau 20,3 mln. eurų“, – sakė V. Kaubrė.

Planuojamos rekordinės įmonės pajamos šiais metais leis planuoti ir atlyginimų augimą. „Vertiname savo darbuotojus, stebime darbo rinką ir atlyginimus, todėl planuojame darbo užmokesčio didėjimą“.

Miškų sektoriuje Lietuvoje iš viso dirba apie 60 000 žmonių ir tai yra viena svarbiausių pramonės šakų Lietuvoje, o Valstybinių miškų urėdija – stabilias darbo apimtis jam užtikrinanti įmonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)