Pratęstos priemonės galės būti taikomos iki 2023 m. birželio 30 d, rašoma pranešime.

„Valstybės pagalbos schemos gali būti įgyvendinamos ir toliau su sąlyga, kad schemose nebus daromi jokie esminiai pakeitimai”, – teigia Žemės ūkio ministerijos Žemės ūkio sektoriaus finansų valdymo grupės patarėja Sonata Bartkutė.

Šis galimas pratęsimas liečia tas pagalbos schemas, kurios yra įgyvendinamos vadovaujantis Komisijos reglamentu (ES) Nr. 702/2014, kuriuo skelbiama, kad tam tikrų kategorijų pagalba žemės bei miškų ūkio sektoriuose ir kaimo vietovėse yra suderinama su vidaus rinka pagal sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo 107 ir 108 straipsnius.

Valstybės pagalba, teikiama pagal minėtą Komisijos reglamentą, apima paramą veislininkystei, paskolas nukentėjusiems nuo nepalankių klimato reiškinių, draudimo įmokų dalinį kompensavimą bei kitas sritis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)