„Keliais naudojamės ne tik mes, išveždami medieną iš miško ar vykdydami priešgaisrinę apsaugą, bet ir visi gyventojai. Keliai dėvisi, todėl juos nuolat prižiūrime, remontuojame ir tiesiame naujus. Per šiuos metus atliksime daugiau nei dvigubai kelių remonto, tiesimo ir tvarkymo darbų, nei praėjusiais metais. Ypatingą dėmesį skyrėme ir atliekamų darbų kokybei – kelių projektavimo ir kelių tvarkymo darbų priežiūrą nuo šiol vykdo atestuoti specialistai. Todėl didiname ne tik kelių remonto ir naujų kelių tiesimo apimtis, bet ir keliame reikalavimus darbų kokybei“, – Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė, rašoma pranešime.

Pasak V. Kaubrės, nors dar iki šių metų galo bus atlikta daug kelių remonto ir priežiūros darbų, įprastai darbai keliuose vyksta ištisus metus, kad būtų išlaikyta kuo geresnė jų būklė. Tačiau daugiausia remonto darbų atliekama pavasarį, kai pagerėja oro sąlygos ir keliai tampa sausi. Valstybinių miškų urėdija kelių remonto ir priežiūros darbus atliks pro visų nuosavybės formų miškus einančiuose keliuose.

„Planuodami savo darbus – medienos išvežimą ir miškų, visuomet atsižvelgiame ir į gamtines sąlygas, ypač lietingus periodus. Todėl tuomet darbų apimtis, nors tai ir apsunkina darbus, sumažiname, nes suprantame, kad didesnės provėžos ir išvažinėti keliai vairuotojams gali sukelti nepatogumų“, – sakė V. Kaubrė.

„Nors Valstybinių miškų urėdija, vykdydama medienos ruošos darbus sulaukia priekaištų dėl sugadintų kelių, kuomet jais pravažiuoja miškovežiai – mes visus kelius suremontuojame nedelsiant ir kasmet skiriame vis daugiau lėšų jų remontui“, – pabrėžė Valstybinių miškų urėdijos Miško infrastruktūros skyriaus vadovas Rolandas Kevėnas.

Miško kelių remonto darbų dalį atlieka VĮ Valstybinių miškų urėdijos darbuotojai, kitą dalį – rangovai. Tuo tarpu atlikti sudėtingesnius darbus, kaip antai: vykdyti kapitalinį remontą, miško kelių tiesimą, rekonstravimą, pasitelkiama tik rangovų, kurie laimi viešųjų pirkimų konkursą, pagalba.

VĮ Valstybinių miškų urėdija, bendradarbiaudama su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos bei Aukštaitijos nacionaliniu parku šiuo metu vykdo ir bendrą rekreacinio objekto atnaujinimo projektą Palūšės kaime, Ignalinos rajone. Atnaujinamas privažiavimas prie Lūšių ežero, įrengiama automobilių stovėjimo aikštelė, tiesiamas dviračių ir pėsčiųjų takas. Apylinkių gyventojų pamėgtame rekreaciniame objekte šalia Lūšių ežero bus sudarytos galimybės patogiai pasiekti maudymosi vietą, saugiai pastatyti automobilį. Bus nutiestas 1,5 km ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas.

Šio projekto planas buvo rengtas konsultuojantis su Lietuvos žmonių su negalia sąjunga, tad atnaujinus rekreacinį objektą bus užtikrintas patogumas visiems apylinkių gyventojams ir svečiams. Projektas bus baigtas iki 2020 m. pabaigos.

VĮ Valstybinių miškų urėdija prižiūri 36,6 tūkst. km miško kelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)