Medžiotojai teigia, kad vienišo vilko medžioklė bus varginanti ir sunki, tačiau tokį vilką pašalinti iš gamtos – jiems privalu.

Medžioklė – sudėtinga

„Aro“ medžiotojų klubo pirmininkas Bronius Žukauskas sako, kad vilko medžioklė yra kur kas sudėtingesnė nei kitų žvėrių.

„Aplinkos apsaugos agentūra Kėdainių rajono savivaldybės prašymu mūsų klubui suteikė leidimą ne vilkų medžioklės metu sumedžioti vienišą vilką klajūną, kuris kelia grėsmę visuomenei. Dabar organizuosime medžioklę, bandysime saugoti ir žiūrėti, kad čia išeis.

Vilko medžioklei keliami tam tikri reikalavimui, turi būti laikomasi atstumų nuo pastatų, nuo gyvenviečių. Be to, ir pati vilko medžioklė yra kur kas sudėtingesnė. Vyksime į vietą, žiūrėsime, medžiosime“, – kalbėjo medžiotojų būrelio pirmininkas B. Žukauskas.

Gavo papildomos informacijos

Beje, medžiotojai gavo ir papildomos informacijos. Atsirado žmonių, kurie tikina tą patį vienišą vilką klajūną matę Juciūnų kaime. Žmonės pasakojo vilką matę vidury dienos, tikina buvę apie 20 metrų nuo plėšrūno.

Jį pabaidžius, vilkas atsitraukė prie miško ir toliau stebėjo žmones. Plėšrūną matę kraštiečiai stebėjosi tokia vilko drąsa.

Siautėjo paskutinėmis vasaros dienomis

Priminsime, kad vienišas klajūnas vilkas Šilainių kaime Pelėdnagių seniūnijoje įsisuko paskutinėmis vasaros dienomis. Įžūlų ir bebaimį vilką ūkininkė pamatė vidurį nakties, mat jį užfiksavo ūkį stebinčios vaizdo stebėjimo kameros.

Tąkart ūkininkei pavyko nuginti, tačiau neilgam. Vilkas sugrįžo apie 4 valandą ryto ir tuomet ožkų aptvare surengė tikrą puotą. Jis gana stipriai apkramtė ožkas. Vienai visiškai nukando priekinę koją, ožiui stipriai perkando galvą, nuplėšė pusę ausies, kando į pilvą.

Nori tik vieno

Ūkininkę labiausiai nustebino tai, kad vilkas tikrai ją sekė, sėlino iš paskos. Ir tik laimingo atsitiktinumo dėka ji pamatė agresyvų plėšrūną.

Kėdainių krašto ūkininkė vylėsi tik vieno – kad vilkai nebekeltų grėsmės jos gyvulių ar net žmonių saugumui ir kad vienišas klajūnas, puolęs jos auginamą banda, būtų sumedžiotas.

„Mes norime vieno – kad daugiau tokie vilkai aplink mūsų sodybą neslankiotų. Jie eina link sodybų, jie nebijo žmogaus. Tai yra baisu“, – reziumavo vilko išpuolį patyrusi ūkininkė.

Keturi leidimai

Lietuvoje šiemet išduoti jau keturi tokie specialūs leidimai sumedžioti visuomenei grėsmę keliančius vilkus. Pasak medžiotojų, vieniši klajūnai yra itin pavojingi. Medžiotojai viliasi, kad šiemet bus padidintos vilkų medžiojimo kvotos. Pernai Lietuvoje sumedžiota 120 vilkų.