Anot VSTT, Bendrų buveinių ar paukščių apsaugai svarbių teritorijų (BAST/PAST) nuostatai nėra taikomi Žuvinto biosferos rezervate esantiems draustiniams: Liepakojų botaninio, Amalvo botaninio-zoologinio, Kiaulyčios botaninio-zoologinio, Paželsvių botaninio-zoologinio, Žaltyčio botaninio-zoologinio, Želsvos botaninio-zoologinio.

„Dėl to medžioklė šiose teritorijose nėra specifiškai reguliuojama ir vyksta bendrąja tvarka. Tai sudaro apie 34 proc. visos Žuvinto biosferos rezervato teritorijos“, – feisbuke teigė VSTT.

ELTA primena, kad penktadienį Žuvinto biosferos rezervato direktorius A. Pranaitis susitiko su aplinkos viceministre Ligita Valaityte.

Ministrė Eltai paaiškino, kad yra du Vyriausybės nutarimai, kuriais remiantis vandens paukščių medžioklė Žuvinto biosferos rezervate yra draudžiama. Kartu ji paragino medžiotojus nesikliauti pasklidusia klaidinga Žuvinto rezervato direktoriaus interpretacija.

Tuo metu Žuvinto biosferos rezervato direktorius A. Pranaitis pripažino, kad susitikimo metu buvo prieita prie bendros išvados, jog tam tikri teisės aktai visgi draudžia vandens paukščių medžioklę Žuvinte.

„Iš principo išsiaiškinome viena, kad kai kurie teisės akto reikalavimai vis tiktai galioja Žuvinto biosferos rezervatui tiek, kad jie nėra tiesiogiai susieti su medžioklės taisyklėmis. Tai yra probleminis dalykas“, – sakė jis.

A. Pranaitis Eltai teigė, kad pagrindinė nesusikalbėjimo su Aplinkos ministerija priežastis yra painiava ir neaiškumas teisės aktuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)