Šie graužikai galvos skausmas daugeliui sodybų šeimininkų ir miškininkų. Beprotiškai darbštūs ir gudrūs, jie renčia užtvankas kur tinkami. Juos išgaudyti ar išnaikinti sudėtinga. Be to, ir medžiotojai nenori imtis užduotis kovoti su šiais dantytais sutvėrimais.

Ką bebrai veikia miške – galite pamatyti Viešvilės rezervate nufilmuotuose kadruose.

Wikipedia duomenimis, šie gyvūnai paplitę Šiaurės Amerikoje ir Europoje, lapuočių miškuose prie vandens telkinių. Ten kur yra nepakankamai aukštas vandens lygis – statosi užtvankas.

Bebrų maistas yra grynai augalinio pobūdžio. Tyrinėjant bebrų skrandžio turinį atrasta apie 150 augalų rūšių. Be vandens ir sausumos augalų lapų, stiebų, šakniastiebių, bebrai, ypač žiemą, minta krūmų ir medžių žieve. Rudenį bebrai pasidaro atsargų žiemai: prikapoja rykščių ir, nuplukdę jas iki savo buveinių, paskandina vandenyje.

Bebrai – šeimą kuria visam gyvenimui. Tai labai keistas reiškinys, nes paprastai graužikai po susiporavimo išsiskiria, o jaunikliais rūpinasi tik patelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)