Direkcijos pranešime rašoma, kad nors dažnam atrodo, kad taurieji elniai kaunasi tik rujos metu, kai kovojama dėl patelių, tačiau iš tiesų susidūrimai kur kas dažnesnis.

Vos tik išdygus naujiems ragams ir kai gyvūnas juos nusivalo nuo apaugusios plaukais odos, vadinamomis pantais, prasideda susirėmimai tarp jaunų tauriųjų elnių. Jie vyksta kasdien. Susigrumti su stipresniu siūlosi, net ir tie, kuriems ragai dar net pradeda vystytis. Nors ir atrodytų, kad kautynės nuožmios, tačiau jos tėra draugiškos treniruotės, kurios, nors ir žaidimas, bet turi ir savo prasmę.

Ne už kalnų laikai, kai jiems patiems reikės kautis su suaugusiais, senstančiais patinais. Dabartinės treniruotės svarbios ir įrodyti savo hierarchinę viršenybę prieš dabartinius kovų partnerius, kuri pravers ateityje.

Suaugę elniai ragus pradeda mesti vasario pabaigoje. Pirmieji ragus numeta vyresni patinai, o jauni žvėrys juos nešioja iki balandžio mėn. Numetus ragus, po savaitės ima augti nauji. Stiprių patinų ragai per parą priauga iki 150 g masės ir pailgėja 10–15 mm.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)