Kaip skelbiama pranešime, „INVL Baltijos miškų fondas I“ iš investuotojų buvo pritraukęs 15 mln. eurų.

„Nors sandorio suma neskelbiama, tačiau galime pasakyti, kad viršijome keltus grąžos tikslus. Preliminariu vertinimu, vidutinė metinė fondo grynoji grąžos norma siekė daugiau kaip 25 proc.“, – pranešime cituojamas „INVL Baltijos miškų fondo I“ investicinio komiteto pirmininkas Martynas Samulionis.

Siekiama vidutinė metinė fondo grynoji investicijų grąža, atskaičius numatytas išlaidas, yra 8 proc. Didžioji dalis sandorio metu gautų lėšų bus išmokėta 94 fondo investuotojams.

2017 metų pradžioje įsteigtas informuotiesiems investuotojams skirtas „INVL Baltijos miškų fondas I“ investuoja į miškininkystės veiklai tinkamus miškus Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse.

„Silvestica Green Forest“ yra į ilgalaikį investavimą į miškus orientuotas fondas, skirtas instituciniams investuotojams. 2017 metais įkurtas fondas investuoja į miškus Švedijoje, Suomijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „Silvestica“ fondui priklauso daugiau kaip 10 tūkst. hektarų miško Lietuvoje, iš viso – apie 50 tūkst. miško hektarų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)