Legendiniai koldūnai Kavarske ant švento vandens. Čia ne pokštas – legenda byloja, kad jie gaminami naudojant čia pat tekančio švento šaltinio vandenį. Taip, skonis puikus.

Porcija 8 eurai. Kaip ir cepelinai – taip pat 8. Sriuba (tą dieną buvo žirnių) – 3. Vilniaus centre dienos pietūs kainuoja pigiau. Kaip ir koldūnai. Tiesa, jie gaminami naudojant paprastą miesto vandentiekio vandenį. Sostinėje standartinė koldūnų kaina 5-7 eurai.

Paklausta, kodėl tokios kainos, Kavarsko koldūninėje dirbanti moteris atsakė paprastai: „maistas rankų darbo, iš vietinių ūkininkų produkcijos.“

Pati kavinė savo tinklapyje taip rašo apie produkciją: „Atvykęs į Kavarską negali neaplankyti nuo XVI amžiaus įvairiais padavimais garsinamo Šv. Jono krikštytojo šaltinio. Šaltinio vanduo – stebuklingas: gydo, gaivina, stiprina. Šalia šios turistų pamėgtos vietos yra kavinė-baras „ŠALTINIS“. ATVYKITE!

Tik pas mus ruošiami patiekalai pagal senolių tradicijas, kurios įtrauktos į kulinarinį paveldą.

Populiariuosius mūsų koldūniukus galėsite ragauti jaukioje kavinukėje.“

„Manęs klausia, kodėl koldūnai daugiau kaip 4 Eur kainuoja, jei tiek kainuoja kilogramas mėsos. Bet juk tai yra rankų darbas ir kokybiški produktai. Tokioje vietoje, mažame miestelyje, turi būti skanu, jei nebus skanu – niekas nesustos, gali iškart užrakinti duris“, – 2018 m. koldūninės savininkas Algirdas Gansiniauskas kalbėjo „Verslo žinioms“.

Kavarsko koldūnai gaminami kavinėje „Šaltinis“, kurią 1992 m. atidarė A. Gansiniauskas, buvęs ilgametis Kavarsko seniūnas.

Rekvizitai.lt duomenimis, įmonėje dirba 10 žmonių, vidutinis atlyginimas 723 eurai, arba maždaug 562 eurai "į rankas".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)