Tai modernus amerikietiško tipo šalto tipo karvių kompleksas. Iš viso komplekse laikoma apie du tūkstančiai raguočių.

„Mes auginame visas telyčaites, kurios čia gimsta. Tūkstantis karvių atsiveda tūkstantį telyčaičių. Kol ji tampa melžiama karve prabėga du metai. Buliukai po mėnesio parduodami. Per dieną čia melžiamos 25 tonos pieno. Tai pilnas pienovežis“, – apie pieno kelio pradžią pasakoja veterinarijos gydytojas Arūnas Dakanis.

Specialistas sako, kad amerikietiško tipo ferma nuo senovinių, kur karvės stovi pririštos, raguočiai laikomi laisvi, didelėmis grupėmis. Durys visada atidarytos. Kai temperatūra keli laipsniai šilumos ar šalčio, gyvuliui tai nekenkia. Jei bus minusinė temperatūra, bus bėda tik su vandens tiekimu ir įrengimų veikla. Tai šalto tipo ferma. Čia praktiškai lauko temperatūra.

„Vos tik veršiukas gimsta, jis iš karto atskiriamas nuo karvės ir keletą savaičių laikomas gardelyje“, – dėsto A. Dakanis.

Kaip vyksta visas fermos gyvenimas iki pat pieno melžimo ir kodėl reikia 7-8 rūšių pašaro – video reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją