„Tokie privatūs parkai užsienyje populiarūs. Aš tokį tik kuriu. Mano pagrindinis darbų sezonas vasarą ir tokiu parku negalėčiau pasidžiaugti. Todėl pagrindinis žydėjimas ir efektas bus pavasarį ir rudenį. Daugelis stengiasi išlaikyti savo parkus ir sodybas taip, kad būtų gražu nuo pavasario iki vėlyvo rudens, tačiau tai labai brangu ir sudėtinga. Geriau rinktis atskirus augalus ir orientuotis į konkretų sezoną“, – niuansus aiškina T. Gurskas ir sako, kad jis pats kaip pagrindinį augalą pasirinko tulpes, kurių rūšių be galo daug ir galima išspausti unikalų efektą.

Jo parke pagrindas būtent tulpės. Pavasarį jos pražydėti, kaip tik tuo metu, kai visi po žiemos pasiilgę žiedų. Tada augalai tiesiog sutvarkomi.

Siekdamas rudeninio efekto jis eksperimentuoja su sėjamais augalais, kurie užpildo tarpus tarp tulpių ir žydi atskirai. Pavyzdžiui, į galima prisėti kosmėjų į paprastą pievą. Smagu pavaikščioti tarp natūralių pievų, kur pridėta šeimininko ranka.

Šalia pievų pastatyti suoliukai, kad vaikštant būtų galima prisėsti ir pasidžiaugti gėlėmis bei aplinka.

„Takai išpjauti neatsitiktinai. Padaryti kambariai, kur bus atskiri gėlynai. Vieni augalai auga ant saulė, kiti pavėsyje, treti šlapynėje. Pavyzdžiui, tulpė neaugtų šlapioje vietoje, ten reikia rinktis kitokius augalus. Ką ir kur sodinti parodė aplinka. Kambariai „aptverti“ skroblų gyvatvorė“, – aiškina T. Gurskas.

Kaip šlapynėje sukurti gėlėms tinkamą gruntą plačiau video reportaže.

„Kalbant apie parką ir jo priežiūrą, jis mus džiugins ilgai. Svarbu augalus „įsukti“ ir jie paskui patys sėkmingai konkuruos su piktžolėmis. Tačiau reikia laiko. Tam, kad būtų pigiau, nes reikia didelių kiekių, perkami patys mažiausi sodinukai. Reikia didžiulių kiekių mulčio. Šiek tiek jo pasigaminame ir patys šakų smulkintuvu. Tam, kad parko priežiūra būtų pigesnė, patys renkamės ir augalų sėklas. Taip nemažai sutaupome“, – niuansus aiškina T. Gurskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją