Rodo ūkininkų džiaugsmus ir vargus

Stebėdami „Ūkininko Petro dienoraštį“ žiūrovai turi galimybę iš arčiau pažvelgti į augalininkyste ir gyvulininkyste užsiimančio P. Šiaučiūno gyvenimą ir darbą – rūpestį derliumi ir keliais šimtais avių. Savo vaizdo dienoraštyje ūkininkas fiksuoja visą realybę ir atskleidžia nepagražintą darbo ūkyje kasdienybę. „Žmonės nori matyti ne gerai surežisuotą veiksmo filmą, o realų ir natūralų gyvenimą. Jie nori, kad papasakočiau viską taip, kaip yra“, – apie kuriamą laidą kalba P. Šiaučiūnas.

Pasakodamas apie tai, kaip gimė idėja savo gyvenimu ir veikla dalintis viešai, daugiau nei 40 tūkst. „Youtube“ sekėjų turintis P. Šiaučiūnas prisimena, kad norėjo parodyti, koks išties nelengvas yra ūkininkų darbas.

„Iš pradžių internete, vėliau ir „Youtube“ pradėjau viešinti, kad ūkininkai nėra milijonieriai, o brangi technika yra svarbi jų darbo priemonė. Kaip ir biure sėdima ne ant taburetės, o ant minkšto krėslo, taip ir mums norint išsaugoti sveikatą reikia dirbti su modernia įranga ir efektyviai taupant pinigus“, – teigia pašnekovas.

Naujos „Delfi TV“ laidos autorius sako, kad šiuolaikiniai jaunuoliai galbūt nebežino, kaip prekybos tinklus pasiekia beveik kiekvieną dieną valgomi mėsos ar pieno produktai. Todėl žmonėms įdomu matyti, kaip ūkininkas susidoroja su kasdien darbe užklumpančiais iššūkiais ir kaip gimsta jo darbo rezultatai.

„Pastebėjau, kad kai rodau, jog kažkas nesiseka, pavyzdžiui, kažką sulaužau ar užklimpstu, sulaukiu daugiau peržiūrų. Iš pradžių galvojau, kad žmonėms patinka žiūrėti, kaip kitam nesiseka. Bet dabar suprantu, kad jiems patinka pamatyti, kaip aš ramiai įvertinęs situaciją susidoroju su nesėkmėmis“, – šypsosi pašnekovas.

Atrado savo pašaukimą

Populiaraus vaizdo dienoraščio kūrėjas P. Šiaučiūnas pasakoja, kad gyvenimas kaime, kur pas senelius praleisdavo savaitgalius ir vasaros atostogas, jam nesvetimas nuo vaikystės. Būtent seneliai jį ir pastūmėjo tapti ūkininku, kai per 16-ąjį gimtadienį padovanojo aviną ir tris avis. Nors tąkart paauglio tokia dovana itin nenudžiugino, tačiau pašnekovas mano, kad seneliai nujautė, kur link jį nuneš gyvenimas.

Kalbėdamas apie šiuolaikinį ūkininkavimą, P. Šiaučiūnas pastebi, kad nors šiandien ūkiuose naudojama daug modernių technologijų, tačiau be žmogaus rankos jokių darbų nudirbti nepavyktų. „Traktorius vienas nepavažinės, o avys pačios nepasisvers. Kai darbai veja, kartais tenka miegoti ir vos po keturias valandas per parą“, – priduria ūkininkas.

Kelis šimtus avių auginantis „Ūkininko Petro dienoraščio“ herojus teigia, kad ateityje jis tikisi dar labiau išplėsti savo ūkį. Visgi pašnekovas sako, kad šiandien avių augintojų Lietuvoje vis mažėja, o net ir tuo užsiimantys žmonės dažnai turi vos po keletą šių naminių gyvūnų. Pasak P. Šiaučiūno, ūkininko darbas reikalauja daug užsispyrimo ir gerų idėjų.

Jis priduria, kad „Delfi TV“ eteryje rodomas populiarus projektas ir augantis ūkis nėra vieninteliai jo mylimi užsiėmimai. „Tai tik dalis mano gyvenimo. Taip pat spėju pasportuoti, pabėgioti, paminti dviratį, paplaukioti vandenlente, sudalyvauti ralyje, o žiemą ir paslidinėti“, – šypsosi laidos „Ūkininko Petro dienoraštis“ kūrėjas P. Šiaučiūnas.

„Delfi TV“ laidą „Ūkininko Petro dienoraštis“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 22 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją