Pats keliautojas neslepia, kad tai ne ūkinė veikla, o veikiau pramoga, kuri šeimai duoda daugiau džiaugsmo nei maisto. Pasak šeimininko, prižiūrėti tokių vištų būrį paprasčiau nei akvariumą.

Tiesą sakant, tai jau pirmas vištų būrys. Pirmasis Petsonas žuvo gindamas savo globotines nuo nežinomo grobuonies, atsliūkinusio iš miško.

„Gaidžiai vištoms labai reikalingi, nes be jų jos negali gyventi. Pirmą kartą kai buvo tik vištos, buvo visiška netvarka. Jos pešėsi, lakstė. Atvežiau gaidį, jis suvarė jas į vištidę ir ten pusvalandį vyko susirinkimas. Tada atsirado tvarka ir kitą dieną pradėjo dėti kiaušinius“, – pokštaudamas kalba V. Radzevčius.

Jis sako, kad čia yra ir Andriaus Užkalnio dvasia. Ant vištidės maišytomis lietuviškomis ir angliškomis raidėmis užrašyta „Chicken fectory“.

Kalbant rimtai, vištos pakankamai žiaurūs paukščiai. Čia kur kas žiauresnė hierarchija nei pas žmones. Vyresnės svarbesnės, o jaunos dar viską turi įrodyti. Pavyzdžiui, kompaktinės plokštelės pakabinti ne šiaip sau. Pernai keliautojas laikės 9 mėsines vištas ir jos pradėjo kapotis tarpusavyje. Vien kovoje žuvo. Šią agresiją, kaip sako internetai, sumažina kompaktinės plokštelės.

Kalbant apie produkciją, keturios naujos vištos nededa, kitos keturios padeda po vieną. Šeima užtenka.

Kalbant apie pašarą, tai pagrindas kvietrugiai. Kitas dalykas – šeimoje atsiradęs kibiras atliekoms, kurias galima sulesti. Vištos labai mėgsta lesti krevečių kiautus, sūrį. Kai gauna šio delikateso, tai sparnuočiai suįžūlėja, traukia iš gaidžio snapo. Mėgsta fermentinį sūrį.

Į Merkinėje veikiančius „Pasaulio puodus“ kiaušiniai nekeliauja – per daug vargo būtų juos sertifikuoti ir gauti visus reikalingus leidimus, kad kiaušiniais būtų galima prekiauti.

„Šio vištų kiekio šeimai ir giminėms pakanka. Gyvenant dviem, užtektų ir keturių“, – konstatuoja keliautojas.

Kalbant apie daržą, mėgstamiausias šeimos produktas svogūnų laiškai. Kaip juos gamina televizijos žvaigždė video siužete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)