„Dalį subproduktų žmonės perka šunims, tačiau daug vartoja ir patys. Pavyzdžiui, vištų pėdos laikomos vaistu sąnariams, padeda kaulų gyjimui. Žinovai ir restoranų šefai jas dedą ir į puodą, kuriame verdama šaltiena – tada ji niekada nesudrimba“, – specifiką pasakoja šiais produktais Kalvarijų turguje prekiaujantis Tadeuš Jankovski.

Tadeuš Jankovski

Kitas patiekalas, ką šluoja restoranai ir kavinės, tai jautienos uodegos ir žandai. Anksčiau šių produktų nelabai kam reikėjo, dabar pirkėjai juos atrado.

Kinų restoranams reikia jautienos skrandžių, nes iš jų gamina pakankamai daug patiekalų. Lietuviai ir kinai ieško sėklidžių, kurių kilogramas kainuoja iki dviejų eurų. Kiaulių uodegas naudoja šaltienai, troškina su kopūstais, prideda į plokštainį. Jas renkasi riebalus mėgstantys žmonės.

„Perka kiaulės smegenis, pakepintos jos labai skanios. Parduotuvėje panašių dalykų nenupirksi. Iš kalakuto uodegų gamina šašlykus. Tai šio sezono atradimas. Per feisbuką išpopuliarėjo receptai, kaip juos gaminti. Kitas skanus dalykas – šašlykai iš kalakuto ar vištos širdžių. Neliko subprodukto, iš kurio žmonės nepagamintų ko nors skanaus“, – juokiasi T. Jankovski.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)