Šis apdovanojimas, pasak Prezidentūros, buvo ministerijos iniciatyva. Neoficialiomis žiniomis, iš anksto nederinta.

Nuomonės formuotojas Andrius Tapinas parašė feisbuke, kad žemės ūkio viceministro Evaldo Gusto Prezidentui Gitanui Nausėdai įteiktas ąžuolo lapų vainikas labiau priminė parodiją nei garbingo politiko sutikimą

„Man darosi gaila mūsų Prezidento. Kovą su pandemija perimantis Jarekas Jerunda jau yra spjūvis į Daukanto aikštę, kurios šeimininkas ne kartą yra pasakęs, ką jis galvoja apie šitą neprilygstamą ministrą.

Bet žemės ūkio viceministras E. Gustas kartu su tautiniais drabužiais apsirėdžiusia mergina teikiantis ąžuolo lapų vainiką už puikius derybinius sugebėjimus G. Nausėdai ir nežinantis ką su tuo nelemtu vainiku daryti prezidentas yra kito lygio awkwardumas, pranokstantis net Davido Brento pasirodymus „Ofise".

Bet gera kryptimi einame – Gurbanguly Berdymuchamedovas pritartų, kad valdininkai visada privalo pasitikti prezidentą, lankstytis prezidentui ir teikti jam visokius dalykus, tik vainikas, aišku, turėtų būti auksinis.

Dabar įsivaizduokite Dalią arba Valdą gaunančius ąžuolo lapų vainikus po darbinės kelionės į Briuselį.

Bet šį kartą tai tikrai ne AiG problema – tačiau ką daryti vargšui tokiu atveju?

Atsakau – paimi vainiką merginai iš rankų, pasižiūri Mr. Wolf žvilgsniu į bebrinį viceministrą, paduodi jam atgal ir sakai – ačiū, viceministre, bet vainikus kabinsimės, kai baigsim darbus ir bus rezultatai.“

Žemės ūkio ministerija atsiųstame komentare apie šią situaciją nemato nieko blogo ir apie komunikacinę krizę ar netinkamos pasveikinimo formos pasirinkimą nekalba:

„Tenka apgailestauti, kad ąžuolo vainikas labiau aptarinėjamas, nei pats derybų rezultatas. Norime dar kartą akcentuoti, kad derybos buvo sėkmingos, to nuneigti negali net didžiausi skeptikai. Puikiai žinome, kad derybos buvo labai sunkios. Žemės ūkio ministerija ne vieną mėnesį ir net metus aktyviai dalyvavo šiame procese, glaudžiau bendradarbiavo su LR prezidentūra, todėl puikiai žinome, kad tokį rezultatą pasiekti nebuvo taip paprasta. Visaip galėjo būti, ypač įvertinus pastaruosius iššūkius. Tad tai neabejotinai geras rezultatas, ypatingai mūsų žemdirbiams.

Ąžuolo vainikas yra pergalės ir sėkmės simbolis, todėl ir kilo mintis šia ypatinga proga šalies Prezidentui įteikti ąžuolo vainiką.

Vainiko kaina – 28 Eur.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)