Nuolat galima išgirsti apie apleistus, neprižiūrėtus, kankinamus ar tiesiog išmestus gyvūnus. Dažniausiai gyvūnų gerovės siekiančias organizacijas pasiekia skundai apie neprižiūrėtus kates ir šunis, tačiau šį kartą teko susidurti su neeiline situacija: kažkas atsikratė ūkiniais gyvuliais ir paliko juos likimo valioje, rašoma pranešime.

Į VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos” (toliau – GGI) kreipėsi neabejinga mergina, norėdama informuoti apie gyvūnų nepriežiūros atvejį Tauragės rajone. Pranešėja informavo apie keturias avis, kurios be priežiūros po apylinkes klajoja jau gana ilgą laiką. Laiške buvo nurodyta, kad šių gyvūnų savininkas yra nežinomas, nes aplink nėra nei gyvenamųjų, nei ūkinių pastatų. Sovietmečiu ten buvo fermos, o dabar likę tik apleisti pastatai, kai kuriuose yra vystomas automobilių verslas. Avys reaguoja į mašinų skleidžiamą garsą - tada jos išlenda iš apleistų pastatų, krūmų ir seka paskui žmones. Apie gyvūnų nepriežiūrą buvo galima spręsti iš jų išvaizdos: kailis susivėlęs, sunkus, krentantis lopais. Galima tik įsivaizduoti tokią bejėgišką vargšų gyvūnų būseną – be maisto, pastogės, aplinkui tykant plėšrūnams. Prie laiško mergina pridėjo nuotraukas ir vietovės nuorodas, taip pat paminėjo, kad kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (toliau – VMVT).

GGI savo ruožtu taip pat kreipėsi į Tauragės VMVT, kurios specialistų dėka netrukus paaiškėjo, kad gyvūnai iš tiesų liko be priežiūros, mat surastas jų buvęs šeimininkas teigė, kad po žmonos mirties avis ir ožką jis kažkam atidavė, o jų likimu toliau nesidomėjo. Kaltus šioje istorijoje sunku rasti, o tuo labiau - įpareigoti juos prisiimti atsakomybę. Kol gyvuliai buvo surasti ir sugaudyti, viena avis, deja, geresnio gyvenimo nesulaukė – buvo sudraskyta vilkų. Išlaukus privalomą 14 dienų laikotarpį, gyvūnams buvo surastas naujas šeimininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)