Pavyzdžiui, „Alio Raseiniai“ fotografas užfiksavo smėlio audrą. Ją, greičiausiai, sukėlė žmogaus veikla. Dėl sausros ir intensyvaus žemės dirbimo prasidėjo dirvos erozija.

VšĮ Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos DELFI atsiųstame komentare teigiama, kad Žemaičių aukštumos centrinėje dalyje per metus nunešama po 8–12 m3/ha-1, gana plačiu ruožu aplink ją 5–8 m3/ha-1. Baltijos aukštumose per metus nunešama po 8–12 m3/ha-1, o Dzūkų aukštumoje netenkama 12–16 m3/ha-1 dirvožemio.

Anot tarnybos atstovų, šiuo metu dėl žemės ūkio veiklos Lietuvoje erozijos pažeistų žemės ūkio naudmenų yra apie 19 procentų. Tai sudaro 0,5 mln. ha visų žemės ūkio naudmenų. Naudmenos su vidutiniškai eroduotais dirvožemiais sudaro 61 procentą, silpnai eroduotų dirvožemių – 37 procentai, stipriai eroduoti dirvožemiai sudaro tik 0,7 procentus visų erozijos paveiktų žemės ūkio naudmenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)