Paukštis kaltinamas triukšmo tarša – kaltinimus jam pateikė pora, turinti vasarnamį įspūdingo grožio Prancūzijos Olerono saloje.

Gaidžio savininkė Corinne Fesseau teisinasi, kad jos gaidys tiesiog elgiasi taip, kaip visi gaidžiai.

Teisme, kuris vyko Vakarų Prancūzijoje esančiame Rošforo mieste, nei gaidys, nei jo kaltintojai nedalyvavo.

Maurice‘as, kuris jau tapo vietine įžymybe, sulaukė kitų gaidžių savininkų paramos – jie susirinko prie teismo pastato su savo augintiniais.

Ieškovai, Jean-Louisas Bironas ir Joëlle Andrieux prieš 15 metų pasistatė vasarnamį Saint-Pierre-d'Oléron kaime, o sulaukę pensinio amžiaus, persikėlė į jį gyventi visam laikui.

Pasak poros, viena iš priežasčių, kodėl jie pasirinko šį regioną, buvo čia tvyranti ramybė. Tačiau 2017 metais prasidėjo problemos su Maurice‘u – kaip sako ieškovai, gaidys labai garsiai gieda.

Jie pasiskundė C. Fesseau, kuri Olerone gyvena 35 metus, tačiau susitarti geruoju kaimynams nepavyko, ir ilgainiui išsivystė konfliktas, kuris pakliuvo į žiniasklaidos akiratį.

C. Fesseau ir ją palaikantys vietos bendruomenės nariai mano, kad viskas labai paprasta – gaidžiai yra kaimo gyvenimo dalis, ir reikalauti, kad jie nebegiedotų, yra neracionalu. Teismas šiems argumentams pritarė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)