A. Alešiūnienės šiltnamiuose įvairiomis spalvomis noksta net 39 rūšių pomidorai. Pašnekovė juokauja, kad namiškiai dėl šio pomėgio ją švelniai „ligone“ praminė. Rokiškėnė labiausiai džiaugiasi daugiau nei kilogramą sveriančiu „First mate“ rūšies pomidoru. „Siunčiuosi pomidorų sėklas iš Lietuvos augintojų, taip pat iš užsienio. Visos gėrybės – savo reikmėms. Retkarčiais gėrybių pertekliumi gimines pamaloniname. Gausų derlių malsiu ir žiemai gaminsiu pomidorus savose sultyse“, – pasakojo moteris.

Pašnekovės šiltnamiuose – paprasta žemė, daržininkė sakė nenaudojanti jokių augimą skatinančių priedų. „Pomidorai dera dviejuose šiltnamiuose. Šiemet geras, bet vėlyvas derlius. Šiek tiek buvo nušalę. Daugiausia pomidorų užaugo naujajame šiltnamyje, nes ten ir naujos žemės supilta“, – teigė pašnekovė.

DELFI papildymas:

Wikipedia duomenimis, Lietuvoje patys didžiausi išauginti pomidorai:

1,57 kg – Pagal Lietuvos rekordų registravimo agentūrą „Factum“, 1993 m. tiek sveriantį pomidorą užaugino Vilkaviškyje gyvenantys Vanda ir Rimas Unguraičiai. Iki šiol tai didžiausias išaugintas pomidoras Lietuvoje.

1,2 kg sveriantis pomidoras 2005 metais buvo užaugintas Lazdijų rajone.

1,130 kg svorio pomidoras buvo užaugintas 2012 metais. Didžiausias pasaulyje išaugintas pomidoras buvo užregistruotas Kinijoje, jis svėrė 15,6 kg.