„Gimtasis Rokiškis“ rašo, kad pirmosios žinios apie pasirodžiusias lepšes ir voveraitės atskriejo prieš pora savaičių, bet ne iš mūsų rajono. Tačiau netruko džiaugsmu pasidalinti ir mūsiškiai grybautojai: praėjusią savaitę jie dalijosi lepšių, raudonviršių nuotraukomis feisbuke.

Birželio 4 d. fotografijas „Gimtajam…“ atsiuntė onuškiečiai Danguolė ir Gintautas Urbučiai, po darbo Budrinės miške, esančiame Latvijos pasienyje, radę raudonviršių ir miniatiūrinių voveraičių.

Dzūkijoje grybavimo sezonas taip pat praktiškai atidarytas.

Portalas alytusplius.lt rašo, kad kaip niekad anksti, birželio pradžioje, Dzūkijos miškuose šiemet pasirodė pirmosios voveraitės. Jas renkantys grybautojai miške dar nekrebžda, nes voveraitės dar gana mažos, bet jeigu gamtinės sąlygos bus palankios, tikėtina, kad šie grybai netruks užaugti, ir dzūkai pradės grybavimo sezoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)