Žmonės tam neturi laiko, jėgų, arba gyvena kituose miestuose ir, vengdami piktų kaimynų skundų, ieško, kas galėtų už juos atlikti šiuos darbus.

Patyrinėjome portalą „alio.lt“ – kiek skirtinguose regionuose kainuoja nupjauti žolę šalia namų. Nejudinome žemės ūkio paskirties sklypų, kurių plotas keletas hektarų. Tai atskira rinka.

Paslaugos skirtinguose regionuose kainuoja skirtingai. Bendrą tendenciją galima sieti su pragyvenimo lygiu. Sostinėje ir didmiesčiuose brangiau, kuo giliau į provinciją tuo pigiau.

Pradėkime nuo Kauno.

„Sveiki, greitai ir kokybiškai pjauname žolę. Kaina 3 eurai už arą, dirbame be išeiginių Kaune ir 80 kilometrų spinduliu aplink“, – rašoma skelbime.

Kitas skelbimas dar konkretesnis:

„Kaunas. Aplinkos Tvarkymas. Specialistas, turintis didelę patirtį, daug metu dirbęs užsienyje, krūmapjove pjaunu aukštą žolę. Po darbo kiemą išpučiu su orapūte. Dirbu su gera technika. 20 eurų viena darbo valanda.“

Sekančiame skelbime kaunietis rašo, kad kaina už arą prasideda nuo 3 eurų.

Klaipėdoje įkainiai išdėstyti taip pat aiškiai.

Vejos pjovimas nuo 1,20 euro už arą
Aukštos žolės pjovimas (krūmapjove arba traktoriuku) nuo 2 eurų už arą
Aeravimas nuo 2,50 euro už arą
Vejos tręšimas nuo 1,50 euro už arą
Gyvatvorių karpymas nuo 0,80 euro už metrą

Vilnius

Žolės pjovimas Vilniuje, kainos nuo 2,5 euro už arą. Aukštos žolės pjovimas krūmapjove (šaliname krūmynus), vejos pjovimas vejos traktoriumi (didelių plotų pjovimas).
Krūmapjove 1 aras 3,50 euro
Vėjapjove arba sodo traktoriumi 1 aras 3 eurai

Minimalus užsakymas 20 eurų.

Palyginimui, Molėtuose dirbantis žmogus skelbime rašo, kad vieną arą krūmapjove nupjaus už 2 eurus. Panevėžyje už tokį pat darbą prašoma nuo 1,5 euro.

Bendras skelbimų mažesniuose miestuose bruožas – retai kada nurodomos kainos. Su kiekvienu klientu jos derinamos atskirai.

Be to, ne visi nori imtis mažų sklypų ir pjauti vieną ar du arus. Kai kurie iš karto parašo, jog minimali užsakymo suma 20 ar 40 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)