Bitynas yra Taujėnų - Užulėnio miškų biosferos poligone, atokioje vietoje, į kurią praktiškai neužklysta grybautojai. Ją žino tik girininkai ir medžiotojai.

Žmogus jau nufilmavo, kaip šalia avilių vaikštinėja meška, tačiau tai toli gražu ne vienintelis miško gyventojas. Į objektyvą jau pateko briedžiai, elniai, stirnos vilkai, lūšis. Tik zuikių kol kas nėra. Greičiausiai, ilgaausiai tiesiog vengia vaikščioti tais pačiais takais, kaip ir plėšrūnas.

Pirmasis stambus G. Mulevičiaus "laimikis" buvo dvi meškos - viena didesnė, kita mažesnė. Galbūt patelė su atžala.

Jis sako, jog žinojo, kad šis plėšrūnas čia gyvena – medžiotojai buvo radę pėdas ir ją pavyko įamžinti. Šleivakojė abiem atvejais nieko blogo nedarė, tiesiog pasivaikščiojo netoli avilių.

Čia, buvusioje žmogaus prosenelių sodyboje, kur dar likę pamatai, stovi 15 avilių. „Mano kamera pakankamai pigi – ją iš Kinijos parsisiunčiau už 50 eurų. Esu nufilmavęs briedžių, barsukų, kitų gyvūnų. Plika akimi matosi, kad gamta atsigauna“, – aiškina Giedrius. Poligone gyvena ir vilkai – juos nufilmuoti buvo vyriškio svajonė, tačiau į kameros objektyvą plėšrūnai iki tol nepakliūdavo. Šį miško valdovą žmogus tik buvo sutikęs gyvą – jie pasižiūrėjo vienas į kitą ir taikiai išsiskyrė.

Deja, žmogus mato, kad gyvūnų jo pelkėje daugėja ne iš gero gyvenimo.

"Aplinkui masiškai iškirsti miškai. Žvėrims nėra kur dėtis ir jie eina į pelkes, nors mišką jau pjauna prie pat mūsų bityno", – aiškina G. Mulevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)