Šiuo metu Giedrė dirba pradinių klasių mokytoja Melkio ekologiškos bendruomenės mokykloje, o Šarūnas stato šiaudinius namus. Pora teigia, kad gyventi ekologiškoje gyvenvietėje nusprendė po mėnesį trukusios kelionės Naujojoje Zelandijoje.

„Mums ten teko pabūti gamtoje, kuri nuo dinozaurų laikų išliko nepasikeitusi. Ten nebuvo karų, nebuvo kirtimų - visiškai taiki gamta. Vieną dieną ėjome 10 - 13 km džiunglėse, atrodė, kad jautėme dar ten esančius dinozaurus.

Kai grįžome po tokio buvimo gamtoje, supratome, kad nebegalime gyventi daugiabutyje. Toks gyvenimas sukeldavo skausmą, girdėdavome visus tame name kalbančius žmones, paleistus televizorius, radijo bangas”, – lūžio momentą prisimena Giedrė.

Noras būti arčiau gamtos atvedė pora į Krunų ekologišką gyvenvietę. Sielų namais vadindami savo namus Giedrė iš Šarūnas tikina, kad ekologiška bendruomenę sudaro žmonės, siekiantys rasti taiką su savimi ir supančia aplinka. Sutuoktiniai nevalgo mėsos ir žuvies, gyvena šiaudiniame name.

Statydamiesi namą sutuoktiniai susidūrė su iššūkiais. Dar įrenginėjamame name apsigyvenusi pora, kol nebuvo krosnies, šaltuoju metu laiku kurį laiką gyveno viduje esant 5 laipsnių šilumos temperatūrai, o indus plovė sniege. Tačiau tokie laikini nepatogumai nepakeitė Giedrės ir Šarūno ketinimų gyventi gamtoje, pora tą sunkųjį laikotarpį dabar prisimena su šypsena.

Su DELFI bendravusi šeima plačiau atskleidė, kas yra ekologiška gyvenvietė, kokios vertybės vienija jos gyventojus bei davė kelis patarimus miestiečiams, prijaučiantiems ekologiškam mąstymui ir galbūt norintiems keltis į ekologiškas gyvenvietes.