Pasivaržyti dzūkiškame miške šiemet suvažiavo 19 grybautojų komandų iš visų grybingų šalies pakraščių. Bet nustatytu laiku iš miško grįžo tik 17, o kur prapuolė kitos – pasiklydo girioje ar tiesiog nieko neradę nedrįso rodytis – organizatoriai nespėliojo.

Šiemet buvo sveriami varžybų dalyvių surinkti baravykai, raudonviršiai, voveraitės ir ką tik pradėję dygti žaliuokės, todėl prisirinkusieji šilbaravykių jų pateikti teisėjams negalėjo. Būta komandų, radusių vos po porą grybukų, todėl pirmą kartą čempionato istorijoje laimikių svoris buvo skaičiuojamas ne kilogramai, o gramais.

Tarp čempionate besivaržiusių komandų išsiskyrė jau ne kartą Varėnos mero taurę ir kitus apdovanojimus pelnę svečiai iš Trakų rajono. Anksčiau jie vadindavosi „Krembliais“, o šiemet pasidalino į 3 atskiras komandas. Didžiausią laimikį teisėjams pateikė viena iš jų, pavadinta „Lietuvos grybautojų draugija“. Jiems pavyko rasti 70 baravykų, o bendras surinktų grybų svoris – 12 kilogramų 217 gramų.

O pati Grybų šventė – mugė, koncertai ir kitos pramogos – iki vėlaus vakaro tęsi Varėnos miesto centrinėse gatvėse ir kiemuose, nes parkas, kuriame būdavo rengiama daug metu, šio metu rekonstruojamas.

Varėniškiai jau įpratę, kad priešrinkiminiais metais į Grybų šventę popiet, kai daugiausiai žmonių, suvažiuoja ypatingai daug politikų. Bet šiemet jau jau nuo ankstaus ryto grybavimo čempionatą stebėjo į prezidento postą kandidatuojantis Gitanas Nausėda ir Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas, raudonus balionus praeiviams mugėje dalino Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas, o kiek politikų dar ten spės pasirodyti iki vakaro, vargu ar kas besuskaičiuos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)