Pirmam tręšimui reikia naudoti trąšas, kuriose vyrauja azotas (pavasarį augalai jaučia šio elemento trūkumą, o be jo uogakrūmio žalioji masė normaliai neišaugs), antrą – kompleksines trąšas (kad susiformuotų mezginės ir užaugtų derlius, augalui reikia daugybės įvairių elementų), trečiam ir ketvirtam – taip pat kompleksines trąšas (kad formuotųsi žiedų pumpurai ir susikauptų maistinių medžiagų atsargos peržiemojimui).

Pakalbėkime apie pirmus du tręšimus, kuriuos būtina atlikti pavasarį ir ankstyvą vasarą. Kaip jau buvo sakyta, iškart, vos nutirpsta sniegas, braškėms reikia azoto, todėl šiuo laikotarpiu jas geriausia tręšti karbamidu. Kibire vandens ištirpinkite 15 gramų karbamido, paskui ant kiekvieno augalo užpilkite apie 500 mililitrų šio tirpalo. Reikia prisiminti, kad daug karbamido naudoti nereikia, nes ilgalaikėje perspektyvoje tai neigiamai atsilieps uogų skoniui.

Šiame etape reikėtų rinktis organines medžiagas – paukščių mėšlą. Trąšas šiuo atveju reikia ruošti taip: kibire vandens ištirpinkite 200 gramų mėšlo ir palikite stovėti tamsoje parą ar dvi. Tokį tirpalą galima naudoti tik tarpueilinėms braškėms laistyti.

Antrą kartą tręšti reikia praėjus dviem ar trims savaitėms po pirmojo. Tokiu atveju galima naudoti kompleksines trąšas, skirtas specialiai braškėms.

Iš organinių medžiagų tiks karvių mėšlas, tik kad nepakenktumėte augalams, reikia tinkamai paruošti jo tirpalą. Pirma būtina paruošti koncentratą: ketvirtį kibiro karvių mėšlo užpilkite vandeniu iki kibiro viršaus, leiskite 3-5 dienas pastovėti (turi išsiskirti šlapimo rūgštis). Paruoštą koncentratą prieš laistymą reikia atskiesti vandeniu (litras tirpalo keturiems litrams gryno vandens). Dviejų litrų koncentrato užteks kvadratiniam metrui braškių lysvių palaistyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)