Jei nenorite augalų pražudyti, reikia labai taisyklingai juos laistyti, naudojant tik švarų, pastovėjusį kambario temperatūros vandenį.

Pasėjus pomidorų sėklas, būtina palaikyti 85-90 proc. dirvos drėgnumą. Didesnis arba mažesnis drėgnumas gali neigiamai atsiliepti augalams (sėklos arba išdžius, arba supus). Labai svarbu, kad toks drėgnumas išliktų tik kol sėklos sudygs, vėliau jau reikia jį mažinti.

Kai tik grunto paviršiuje pasirodo daigai, trims dienoms reikėtų nutraukti laistymą, kad drėgmės perteklius sodinukų nepražudytų.

Esmė ta, kad mažyčiai augalai labai imlūs grybeliniams susirgimams, ir tik sumažinus drėgmę galima jiems padėti įveikti šį nelengvą laikotarpį.

Pomidorų daigai

Kaip dažnai laistyti sudygusius pomidorus?

Iki to laiko, kol ant daigelių neužauga du-trys lapeliai, laistyti juos reikėtų ne dažniau, nei kas penkias-šešias dienas, bet kiekvieną kartą laistant reikia smarkiai sudrėkinti gruntą. Po to, kai atsiranda lapeliai, būtina sodinukus pikiuoti, o vėliau laistyti dukart dažniau, tai yra, ne rečiau kaip du kartus per savaitę.

Vandens kiekis, sunaudojamas kiekvieno augalo laistymui, priklauso nuo talpos, kurioje auga sodinukai.

Svarbu naudoti tiek vandens, kad jis pasiektų talpos dugną. Šitai pamatyti bus lengviau, jei pomidorus sėsite į peršviečiamas talpas arba į paprastus vazonėlius, bet su drenažo angomis dugne.

Svarbu: pomidorams kenkia perlaistymas, todėl jei nenorite, kad sodinukai žūtų, atidžiai stebėkite grunto drėgumo lygį, ir laistykite tik esant reikalui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)