Vien tik Trakų rajone užregistruoti šeši atvejai, kai vilkai išpjovė gyvulius. Ūkininkai ir medžiotojai teigia, kad šalyje vilkų per daug, tačiau gamtosaugininkai nesutinka, pasak jų, patys ūkininkai turėtų geriau saugoti gyvulius. Kaip ir visoje Europos Sąjungoje, vilkas Lietuvoje yra saugoma rūšis.

Vos už kelių kilometrų nuo Trakų plytinčioje pievoje vilkai naktį papjovė 34 avis. Tai ketvirtadalis laikomos bandos. Nepadėjo ir elektrinė maždaug metro aukščio tvora.

„Išpjautos pačios didžiausios avys. Gyvulių daug, naktimis kūrename laužus, bet jų daugiau ir jėgos nebelygios“ – pasakoja Trakų rajono ūkininkas Raimondas Venclovas .

Už padarytą žalą mokamos kompensacijos, dėl jų ūkininkas kreipėsi į savivaldybę. Trakų rajone šiemet užregistruoti šeši atvejai trijose seniūnijose, kai vilkai papjovė gyvulius.

Aplinkos ministerijos atstovai pripažįsta, kad vilkų gali būti daugiau negu nurodo apskaita. Kol kas neaišku, ar ministerija leis sumedžioti daugiau vilkų nei praėjusį sezoną. Tačiau itin nukentėjusios savivaldybės gali kreiptis dėl papildomų leidimų

Dvejus metus ūkininkai dėl lėšų priemonėms nuo vilkų įrengti gali kreiptis į savivaldybes, kurios įrangos pirkimą finansuoja iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos. Tiesa iš šio fondo skiriamos kompensacijos ir už papjautus gyvulius. Dažniausiai savivaldybėms šio fondo lėšų vos pakanka kompensacijoms už gyvulius ir kitą laukinių gyvūnų daromą žalą.