Pirmiausia reikia pasėti sėklas, kad iš jų išaugtų tvirti, sveiki daigai. Šiuos daigus vėliau reikia persodinti į nuolatinę vietą šiltnamyje ar atvirose lysvėse, prižiūrėti – laistyti, tręšti, nes be priežiūros agurkų lapai gelsta, o galiausiai augalai gali sunykti.

Kaip rašoma portale „Kak prosto“, agurkų lapai gali gelsti dėl daugelio priežasčių. Jei laiku nustatoma priežastis, daugeliu atvejų galima išvengti masinio augalų sunykimo ir derliaus netekimo. Vienintelis atvejis, kai nieko nebegalima padaryti – šalnos, kadangi nušalus agurkų lapams, augalams jau nebepadėsite.

Jei auginate agurkus atviroje lysvėje, sekite orų prognozes, sodinkite agurkus į pastovią vietą, atsižvelgdami į orą, ir būtinai turėkite pasiruošę specialių medžiagų (vienokios ar kitokios rūšies agroplėvelės), kuriomis galėtumėte apdengti agurkus atvėsus orams.

Agurkų lapai gelsta ir dėl ligų. Agurkus dažnai atakuoja grybelinės ligos, pačios dažniausios – miltligė, askochitozė, antraknozė, šaknų puvėsis. Nuo visų minėtų ligų per tam tikrą laikotarpį agurkų lapai pagelsta ar paruduoja, išdžiūsta ir nukrenta. Jei pastebėjote ant agurkų lapų baltų ar gelsvų dėmelių, apipurkškite juos antigrybeliniais preparatais. Kad grybelis kuo mažiau pakenktų agurkams, laiku juos laistykite, beje – tik drungnu vandeniu.

Nepamirškite agurkų patręšti. Jei trūksta kalio, fosforo ir azoto, gali pagelsti apatiniai lapai. Turbūt aišku, kad patręšus žemę šiais mineralais situacija pagerės. Dabar parduotuvėse yra daug kompleksinių trąšų agurkams, galite tręšti jomis arba patys pasigaminti trąšų iš mėšlo, pelenų ir –žolių antpilo.

Agurkų lapai gali pagelsti ir netinkamai parinkus vietą. Agurkams patinka šviesios vietos, kuriose laisvai cirkuliuoja oras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)