Pranešimas apie angare kilusį gaisrą priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje buvo gautas apie pirmą valandą nakties. Pasak tarnybos vadovo Dainiaus Vyšniausko, užsidegė jame sukrauti šieno ritiniai, kurių – apie 500.

Pasak ūkio šeimininko, dirbančio apie 1500 ha žemės, sudegė apie 100 t. šieno. Nuostolis maždaug 9 tūkst. eurų. turtas nebuvo draustas.

"Mes auginame mėsiniu galvijus ir šienas buvo skirtas veršiukams. Nuostoliai didžiuliai, tačiau ūkio išgyvenimui grėsmės nekelia. Tikiuosi, kad šieną žiemai dar pavyks paruošti iš atolo", – DELFI sakė A. Kopūstas.

Trečiadienio ryte šienas dar rūko. Dėl ko kilo gaisras nebuvo aišku.

Gaisrą pareigūnas vadina ypač dideliu: sutelktos gausios ugniagesių pajėgos, netgi teko kviestis kolegų iš Vilniaus. Kilo sunkumų ir dėl vandens: kadangi dėl sausros viskas išdžiūvę, jo ugniagesiams gelbėtojams teko gabentis iš už kelių kilometrų esančių Jakutiškių.

Ugnies pasiglemžto turto savininkas, ūkininkas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys A. Kopūstas neslepia: ši nelaimė – tai didžiuliai nuostoliai. „Kol kas sudėtinga juos įvertinti – tai bus padaryta vėliau, kai bus baigti gesinimo darbai“, – antradienį „Ukmergės žinioms“ sakė jis.

Politiko vadovaujamai agroserviso įmonei priklausantis pastatas, kuriame laikomas šienas, jau degė prieš keletą metų – 2015-ųjų rugpjūtį.