Kai kurios piktžolės gali pasitarnauti kaip dirvos kokybės rodiklis. Pavyzdžiui, jeigu jūsų darže pridygo asiūklių arba ramunėlių, tai reiškia, kad dirvoje trūksta kalkių. Balandūnių perteklius rodo, kad dirvai trūksta organinių trąšų. Jei dirvai būdingas drėgmės perteklius, joje pridygsta viksvų, asiūklių, vėdrynų. Pastarosios piktžolės yra ženklas, kad dirvą reikia kultivuoti arba įrengti drenažo sistemą.

Tarp piktžolių galima aptikti ir vaistažolių, pavyzdžiui, ugniažolių arba jonažolių. Persodinkite jas į daržo kampą ir naudokite gydymosi tikslais.

Išravėtas ar nukirstas piktžoles pageidautina sumesti į komposto krūvą. Jai supuvus, gauta mase patręškite daržą.

Tačiau atkreipkite dėmesį, kad į kompostą nepatektų subrendusios piktžolių sėklos ir šaknys, galinčios išleisti ūglius – tokias piktžoles geriau sudeginkite.

Dalį nurėžtų piktžolių galima užmerkti vandenyje, santykiu vienas trečdalis žolių ir du trečdaliai vandens. Po 7 – 10 dienų į kibirą vandens supilkite 3 l šio mišinio ir laistykite lysves – tai bus puikios trąšos jūsų daržui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)