Kaip nurodoma pranešime, numatoma paskirtojo viceministro veiklos sritis - kaimo plėtros ir žuvininkystės koordinavimas.

„Laukia daug svarbių darbų. Turime tinkamai pasiruošti naujai ES finansinei perspektyvai po 2020 metų, reikia inicijuoti 2014-2020 metų kaimo plėtros programos pakeitimus, paprastinti ES paramos administravimo procesus, ieškoti naujų bendradarbiavimo formų su žvejų bendruomene“, - pranešime cituojamas D. Liutikas.

D. Liutikas 15 metų dirba Žemės ūkio ministerijoje, nuo 2013 metų iki paskyrimo į viceministro pareigas ėjo Kaimo plėtros departamento Programų priežiūros ir vertinimo skyriaus vedėjo pareigas.

Keturiasdešimtmetis D. Liutikas Vilniaus universitete yra įgijęs geografijos bakalauro ir socialinių mokslų magistro laipsnius, Socialinių tyrimų institute baigė sociologijos doktorantūros studijas ir apgynė socialinių mokslų daktaro laipsnį.

Jis yra daugiau kaip 30 sociologijos ir geografijos sričių mokslinių straipsnių bei knygų autorius. D. Liutikas taip pat yra išleidęs penkias pažintines knygas lietuvių ir anglų kalba, parengęs kelias mokslines publikacijas ir knygą žemės ūkio bei klimato kaitos klausimais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)