Čia nebus kačiukų ir šuniukų – į parodą atvežti tik veisliniai ūkiniai gyvūnai – nuo vištų, kurios tupi narvuose su skardžiai giedančiais gaidžiais, iki karvių ir žirgų. Lankytojų dėmesiui daugiau nei 30 skirtingų gyvulių veislių ir daugiau nei 10 skirtingų žirgų veislių.

Pavyzdžiui, savo augintinius pristato Griškabūdžio žemės ūkio bendrovė, kurioje užfiksuotas ir Lietuvoje primelžiamo pieno rekordas – holštenizuota piendavėlė per metus davė daugiau kaip 12 tonų pieno. Palyginimui, šalies primilžio vidurkis beveik du kartus mažesnis.

Kita dalis, kuria didžiuojasi dalyviai, tai saugomos lietuviškos veislės – nuo vištinių žąsų iki žirgų. Pristatomos ir naujos veislės, Pavyzdžiui, Lietuvos jojamieji žirgai, kurie oficialiai savarankiška veisle buvo pripažinti tik pernai.

„Lietuvos jojamieji nėra unikali veislė, tačiau ji pasižymi tuo, kad yra labai jauna. Veisimui naudojamos pas mus auginamos kumelės, eržilai įvežami. Ieškome žirgų, kurie pasiekė gerų sportinių rezultatų“, – subtilumus aiškina Lietuvos žirgyno direktorius Edgaras Jeninas.

Renkamasi klasikinių veislių, naudojamų konkūrui ir dailiajam jojimui. Žirgyno vadovas sako, kad kurti naujas veisles Europoje šiuo metu madinga.

Nors įvairių gyvūnų parodoje gana daug, tačiau vieno – kiaulės, nerasite nė su žiburiu. Dėl siaučiančio Afrikinio kiaulių maro šnipuotosios paviljonuose nepageidaujamos.

Kas antri metai rengiama žemės ūkio ir maisto pramonės paroda „Agrobalt“ po aštuonerių metų pertraukos vėl bus rengiama Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Jau 22 kartą vyksiančioje parodoje šiemet dalyvauja daugiau nei 200 dalyvių iš 24 šalių. Be Lietuvos dalyvių, stendus parodoje įrengė Kinijos, Lenkijos, Latvijos, Italijos, Makedonijos, Europos Komisijos (Belgijos), Rumunijos, Čekijos ir Ispanijos atstovai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)