Tauragės rajono meras Sigitas Mičiulis BNS pranešė, kad Vilkyškių pieninė, pateikusi prašymą rajono tarybai išsinuomoti sklypą, nurodė, jog planuoja 30–40 mln. eurų investicijas.

„Jie dabar planuoja didžiules investicijas nuo 30 iki 40 mln. eurų. Mums svarbi kiekviena darbo vieta. Jie sukurs apie 50 darbo vietų“, – tvirtino S. Mičiulis.

Bendrovės vadovas ir pagrindinis akcininkas Gintaras Bertašius šios informacijos BNS nekomentavo, nes tai, anot jo, gali būti „politikų interpretacijos“.

Tačiau G. Bertašius patvirtino, kad įmonė Tauragės savivaldybei pateikė prašymą 99 metams išsinuomoti šalia dabartinio „Modest“ komplekso esantį 2,2 hektaro ploto sklypą.

„Taip (Vilkyškių pieninė prašo išnuomoti sklypą – BNS), bet jeigu jūs klausiate kam, tai plėtrai, bet kokiai plėtrai, tai aš šiandien negaliu pasakyti. Jeigu ir turiu kažkokią mintį, aš jos negaliu sakyti“, – BNS sakė G. Bertašius.

Sklypo paskirtis dabar yra visuomeninė, todėl ją reikės pakeisti. Pasak G. Bertašiaus, tikimasi, kad procedūros gali užtrukti 1–2 metus, o sprendimai dėl plėtros bus priimti 2019 metais.

„Kiekvienas verslas galvoja apie plėtrą. Galbūt sandėliams, galbūt gamybiniams pajėgumams. Daugiau vietos šalia mūsų esamos gamyklos nėra. Tai yra vienintelė vieta (plėtrai – BNS)“, – teigė G. Bertašius.

Anot Tauragės rajono mero, šiame sklype turėjo būti statoma nauja gaisrinė, tačiau ugniagesiai planų atsisakė, kai rekonstravo dabartinę būstinę Tauragėje.

S. Mičiulis teigė, kad savivaldybė pasiruošusi padėti Vilkyškių pieninei kuo greičiau susitvarkyti visas biurokratines procedūras, kad būtų sudarytos galimybės plėtrai.

„Aš nemanau, kad kils tarybos nariams kažkokių klausimų. Turime skatinti naujų darbo vietų kūrimą, investicijas. Tuo labiau, kad jie dirba eksporto srityje ir tai lietuviškas kapitalas“, – kalbėjo meras.

Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis dienraščiui „Tauragės žinios“ teigė, kad trečiadienį miesto taryba balsuos dėl pieninės plėtros pripažinimo regioninės svarbos projektu. Taip būtų leista įmonei gauti sklypą ne aukcione.

Vilkyškių pieninė šių metų pradžioje baigė 28 mln. eurų vertės išrūgų perdirbimo cecho Tauragėje statybą, čia taip pat veikia sūrių gamykla. Kompleksą valdo antrinė Vilkyškių pieninės įmonės „Modest“, oo pagrindinė pieninės įmonė veikia Vilkyškėse, Pagėgių rajone.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)