„Lietuvos geležinkeliai“ jau išsiuntė pranešimus Kauno rajono gyventojams dėl žemės įsigijimo ir jos turto vertinimo. Skaičiuojama, kad žemės paėmimui Kauno, Kėdainių, Jonavos, Panevėžio ir Pasvalio rajonuose reikės iš viso apie 13 mln. eurų.

„Kaimynai, gavę informacinius pranešimus, neturėtų nusigąsti, kadangi iš jų žemės visuomenės poreikiams neplanuojama pirkti, o tik norima informuoti apie kaimynystėje planuojamus darbus“, – pranešime spaudai cituojamas „Lietuvos geležinkelių“ projekto „Rail Baltica“ koordinavimo departamento direktorius Arenijus Jackus.

„Lietuvos geležinkeliai“ išsiuntė 485 pranešimus Kauno rajono gyventojams. Čia iš 22 savininkų bus išpirkti 8 žemės sklypai

Tuo metu Kėdainių, Jonavos, Panevėžio ir Pasvalio rajonuose išperkamų sklypų savininkams turto vertinimo ataskaitos bus išsiųstos iki gegužės 7 dienos.

Iki šių metų pabaigos iš beveik 1,7 tūkst. žemės savininkų bus išpirkta apie 1,2 tūkst. žemės sklypų.

Žemės paėmimą atlieka bendrovė „Kelprojektas“.

Įgyvendinant preliminarios 5,8 mlrd. eurų vertės „Rail Baltica“ projektą, bus nutiesta tiesioginė geležinkelio jungtis tarp Baltijos šalių ir Europos geležinkelio tinklo. Keleiviniai traukiniai linija galės važiuoti iki 240 kilometrų per valandą greičiu, o krovininiai – iki 120 km. Projektą numatoma užbaigti iki 2026 metų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)