Nuo šiandien iki šeštadienio vyktančioje parodoje dalyvauja virš 300 firmų ir organizacijų, apie 200 smulkiųjų augintojų, gamintojų, amatininkų. 29 firmos atvyks iš užsienio – Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Estijos, Prancūzijos, Rusijos, Ukrainos.

Parodos dalyviai laukia svečių iš net 17 pasaulio šalių (Brazilijos, Suomijos, Italijos, Vokietijos, Prancūzijos, Ukrainos ir kt.). 15 procentų dalyvių parodoje dalyvauja pirmą kartą.

Gausiausia parodoje yra žemės ūkio technikos ekspozicija. Ji užims 43 000 kv. m. plotą. Dalis šiai tematikai atstovaujančių ekspozicijų, būdavusių ASU II rūmu kieme, šiemet persikelė arčiau parodos centro ir įsikurė greta naujųjų paviljonų esančioje skaldos aikštėje.

Jau prieš daugiau nei dešimtmetį Universiteto teritorijoje „išdygusiame“ Paviljone Nr.1, pastatytame 54-ųjų Pasaulinių arimo varžybų reikmėms, šiemet taip pat galima susipažinti su technikos naujovėmis, kurias pristato trys įmonės.

Didžiausia ekspozicija jau eilę metų gali pasigirti AB „Lytaga“. Ji užima 3 280 kv. m, Antroji – UAB „Dojus agro“- 2935 kv. m. Trečia pagal užimamą plotą yra Pagrindinė Rėmėja AB East West Agro“. Jos ekspozicijos plotas 2 700 kv. m., o eksponatų vertė sudaro beveik 3 mln. eur. „EWA“ lankytojų patogumui parodoje pastatė papildomą 1000 kv. m. paviljoną, kuriame vyks įspūdingi ir spalvingi technikos pristatymo šou, koncertuos žinomi šalies atlikėjai.

Paviljonuose Nr.2 ir Nr.3, pavasarinės parodoms reikmėms naudojamiems jau trečiąjį karta, įsikūrė 95 firmos, demonstruojančios fermų įrangą, augalų priežiūros priemones, smulkiąją techniką, technologijas, siūlančios konsultavimo ir kt. paslaugas.

Sodinukų augintojams ir amatininkams, pristatantiems smulkųjį verslą kaime, paliekamas ASU skveras.

Iškilmingas parodos „Ką pasėsi... 2018“ atidarymas rengiamas Paviljone Nr.2, 11 val.
Visomis parodos dienomis lankytojus ir svečius džiugins pagrindinio parodos rėmėjo, AB „East West Agro“ įspūdingi technikos pristatymai.

Kaip ir kasmet, parodos lankytojos kviečia gausi šviečiamoji programa. 43 seminarai, du forumai ir viena konferencija apima pačias įvairiausias temas, nuo Europos inovacijų partnerystės iki skiauteručių auginimo aktualijų. Savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi bendraudami ir teikdami konsultacijas dalintis pasiruošę Universiteto dėstytojai ir mokslininkai, įvairių ministerijų ir draugijų specialistai.

Parodos darbo laikas 9 – 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)