Sausį įsigaliojusios Žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo nuostatos lėmė, kad apskaičiuojant maksimalų leistiną valdyti nuosavybės teise žemės ūkio paskirties žemės plotą – 500 hektarų – sumuojamas sutuoktinių, abiejų sutuoktinių tėvų ir sutuoktinių ar jų tėvų nepilnamečių vaikų turimas žemės plotas. Iki šių metų buvo sumuojamas tik tėvams ir jų nepilnamečiams vaikams priklausantis žemės plotas. Vadinasi, nepaisant to, kad suaugę vaikai kuria atskiras šeimas ir savo ūkius, jų galimybės įsigyti žemės apribojamos, jeigu didelį žemės kiekį valdo jų ar jų sutuoktinių tėvai, rašoma Žemės ūkio ministerijos pranešime.

Pasak žemės ūkio ministro B. Markausko, ši nuostata atsirado dėl techninės klaidos.

„Klaidų darome visi. Šįkart taisome techninę klaidą. Redaguojant įstatymo 3 straipsnio 5 dalį prieš žodį „tėvai“ buvo įrašyti žodžiai „ taip pat jų“, taip išplečiant susijusių asmenų ratą. Džiugu, kad Seimas po pateikimo pritarė mano siūlymui ir ėmėsi svarstyti galimybę ištaisyti šią techninę klaidą grįžtant prie ankstesnės tvarkos, kai žemės ūkio paskirties žemės pirkėjas buvo laikomas susijusiu tik su savo sutuoktiniu ir savo nepilnamečiais vaikais“, – aiškina B. Markauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)