„Mane jau kvietė į Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentą ir klausė iš kur gavau žvirblius. Dar viena apklausa vyks kitą savaitę. Pati istorija paprasta. Suvažiavime laukėme Aplinkos ministro Kęstučio Navicko ir nutarėme jam įteikti simbolinę dovaną – narvelį su žvirbliais. Jie keliolika milijonų eurų skyrė meldinės nendrinukės apsaugai. Mes norėjome pasakyti, kad tada galėtų skirti pinigus ir už žvirblių apsaugą. Taip protestavome prieš padidintus mokesčius“, – kvatojasi Jonas Vilionis ir sako, kad tyrimas pradėtas gavus anoniminį skundą.

Jis neatskleidžia, kas ir kada sudėjo paukščius į narvelį. Tačiau tikina, kad yra į žvirblius panašūs naminiai sparnuočiai, kuriuos galima laikyti nelaisvėje. Beje, meldinė nendrinukė taip pat panaši į žvirblį.

„Kadangi turėjau eiti kalbėti į sceną, man padavė narvelį ir paprašė jį įteikti premjerui“, – miglotai apie visą istoriją pasakoja pienininkų lyderis.

Jis tikina, kad sparnuočius įteikė premjerui, tačiau jis gyvūnus atsisakė vežtis ir čirkšliai atiteko neįvardinamam suvažiavimo dalyviui bei tikina, kad jei už neteisėtą laukinių gyvūnų paėmimą iš gamtos jam bus skirta bauda, eis bylinėtis.

„Tegul jie įrodo kokie ten paukščiai buvo“, – kol kas nerimo dėl savo ateities nejaučia J. Vilionis.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Tomas Barkauskas sako, kad toks tyrimas pradėtas – gautas skundas ir dabar aiškinamasi, ar žvirbliai – laukiniai gyvūnai – buvo laikomi su leidimu.

„Be leidimo iš gamtos paimti laukinių gyvūnų negalima. Tačiau jei išsiaiškinsime, kad toks leidimas yra, arba juos pardavė įmonė, turinti teisę tai daryti, J. Vilionis baudžiamas nebus“, – aiškina pareigūnas, kuris nesiima prognozuoti kur link pasisuks tyrimas.

Jei pienininkų lyderis už dovaną premjerui bus pripažintas kaltu, jam gresia bauda.

Visuotinis žemdirbių suvažiavimas "Ar Lietuvai reikia žemės ūkio?"

Vaizdai iš visuotinio ūkininkų suvažiavimo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)