„Tai ambicingas tikslas, tačiau labai svarbu, kad dėl aukštos kokybės Latvija šioje rinkoje taptų viena iš pasaulinių lyderių. Latviją jau dabar atpažįsta pagal latviškus kviečius, kitas žingsnis – kad būtų įvertintos ir jos avižos“, – pažymėjo „Rigas dzirnavnieks“, kuri priklauso Lietuvoje reziduojančiai įmonių grupei, direktorė Anita Skudra, rašo delfi.lv.

Kovo 14 dieną, ji įteikė avižų „Herkuless Baltic“ sėklas pirmam ūkiui – juo tapo „Klidzina“ ūkis Jelgavos rajone.

Nauja avižų rūšis jau išauginta laboratorijos sąlygomis. Laukuose iš sėklų jos bus auginamus pirmus metus. Kad jos patektų į gamybą, o paskui pasiektų vartotoją, prireiks nuo trejų iki penkerių metų.

Kaip buvo pranešta, nauja avižų rūšis „Herkuless Baltic“ išvesta bendradarbiaujant su Suomijos grūdų auginimo centru „Boreal“. Ji geriausiai tinka besikeičiančioms Latvijos klimato sąlygoms, taip pat užtikrina aukštus kokybės rodiklius.

„Rigas dzirnavnieks“ jau keletą metų įgyvendina avižų auginimo programą, pagal kurią ūkiai gauna specialių avižų sėklas, kad būtų auginami geresnės kokybės grūdai.

„Rigas dzirnavnieks“ gamina ir parduoda maltų grūdų produktus: rugių ir kviečių miltus, grūdų dribsnius, kruopas pramoniniams vartotojams, produktus individualiems vartotojams, žymėtus prekės ženklais „Herkuless“, „Hercogs“ ir „Ista saimniece“.

„Rigas dzirnavnieks“ priklauso grūdų perdirbimo grupei „Baltic Mill“, kuri yra viena didžiausių Baltijos šalyse. „Baltic Mill“ – tai vienos iš didžiausių grūdų perdirbimo pramonės įmonių grupės Baltijos šalyse kontroliuojančioji bendrovė, valdanti UAB „Malsena Plus“ ir UAB „Amber Pasta“ Lietuvoje, „Rigas Dzirnavnieks AS Latvijoje bei „Balti Veski“ AS Estijoje.

64,75% „Baltic Mill“ bendrovės akcijų priklauso Baltijos šalyse investuojančiam fondui „Amber Trust II“, 27,75% – UAB „RGK Invest “, o likę 7,5% – UAB „MNGM Invest“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)